• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransız basınından alçak duruş!

Yeniakit Publisher
2016-07-21 14:43:00 -
Fransız basınından alçak duruş!

FETÖ’nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği işgal girişimi haberini bir grup askerin yönetime müdahalesi olarak veren ve işgali halkın kabullendiğini savunan BFM TV haber kanalı, ve basın adeta milli iradeyi çarptırdı.

Fransız basını, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) işgal girişimine ilişkin verdiği haberlerde demokratik refleks açısından sınıfta kaldı.

FETÖ’nün işgal girişimi haberini ilk saatlerde isim vermeden bir grup askerin yönetime müdahalesi olarak veren, darbeyi halkın kabullendiğini savunan BFM TV haber kanalı, demokrasi karşıtı tutumuyla büyük tepki çekti.

Kanalın Türkiye muhabiri Marie Forester, canlı telefon bağlantısında, halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma çağrısının toplumda karşılık bulmadığını, halkın para çekmek ve alışveriş yapmak için sokağa çıktığını iddia etti.

İşgalcilerin yazdığı korsan bildiriden de parçalar okuyan Forester ayrıca AK Parti’yi “şu ana kadar iktidarda kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisi” sözleriyle tanımlayarak darbe yönetimini meşru gördüğünü ortaya koydu.

Paris’te yaşayan yazar Nedim Gürsel, işgal girişiminin olduğu gece haber kanalı İtele’nin canlı yayınına katıldı. Gürsel, işgalcilere dur demek amacıyla meydanları dolduran vatandaşların tekbir getirdiği belirterek “bu durumun kendisini endişelendirdiğini” söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Le Monde’dan şehitlere saygısızlık

Le Monde gazetesi de darbe girişimiyle ilgili haberinde “kısmen kanlı bir darbe” başlığı kullanarak büyük bir skandala imza attı. Bu başlık, işgale karşı büyük kahramanlık göstererek canını veren demokrasi şehitleri için büyük saygısızlık olarak görüldü.

Le Figaro okuyucuları Türkiye’den soğutmaya çalıştı

Le Figaro gazetesinin, konuya ilişkin haberinde, Türkiye’nin olaydan zarar gördüğünü savunarak okuyucuları Türkiye’den soğutmaya çalıştığı gözlendi.

FETÖ’nün işgal girişiminin Türkiye’yi ekonomik olarak riskli konuma soktuğunu iddia eden gazete, yıl başından bu yana terörist saldırılarla sarsılan Türkiye’nin turistler için risk taşıdığını, durumun ekonomiyi de tehdit ettiğini öne sürdü.

Haftalık yayın yapan L’Observateur dergisi de internet sitesinde verdiği haberlerde, “Darbenin arkasında Erdoğan mı var?” başlığıyla darbe girişimini inkar etmeye çalışan FETÖ mensuplarının kullandığı argümana sarıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23