• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransız bakandan Türkiye'ye yönelik haddini aşan sözler

Yeniakit Publisher
2020-08-27 10:54:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Fransız bakandan Türkiye'ye yönelik haddini aşan sözler

Fransa Savunma Bakanı Florance Parly, Türkiye'ye yönelik haddini aşan sözler sarfetti. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne destek olacaklarını belirten Parly, "Doğu Akdeniz bazılarının heveslerinin oyun alanı olmamalı" dedi.

Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de durdurmaya çalışan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi (GKRY) Fransa ve İtalya ile birlikte Kıbrıs açıklarında tatbikat başlattı. Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın tutumuna tepki göstererek bölgede gerilim peşinde koşan Rum-Yunan ikilisini Türkiye'ye karşı teşvik ettiğini belirtti.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar da, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile askeri üs anlaşması imzalayan ve Türkiye’ye karşı tatbikata katılan Fransa’ya sert tepki göstererek, "3 bin km ötedeki Fransa’nın burada ne işi var, bu tatbikatla neyi amaçlıyorsunuz. Türkiye Kıbrıs’ta garantör ülke, Fransa ile Rumların anlaşması uluslararası hukuka aykırı" dedi.

Kıbrıs’ta garantör Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin onayı olmadan Rumlarla Fransa arasında imzalanan askeri üs anlaşmalarının geçersiz olacağını vurgulayan Tatar, "İmzalanan anlaşmalar da yapılan bu tatbikat da yanlıştır" diye konuştu.

Fransız bakan haddini aştı

Fransa Savunma Bakanı Florance Parly ise Türkiye hakkında küstah açıklamalarda bulundu.

Tatbikata Yunanistan ve Rum yönetimine Doğu Akdeniz’de destek vermek amacıyla katıldıklarını söyleyen Fransız bakan "Doğu Akdeniz bir gerilim alanına dönüşüyor, uluslararası hukuka saygı istisna değil, kural olmalıdır. Mesajımız net: Diyaloğa öncelik, işbirliği ve diplomasi. Böylece Akdeniz bir istikrar ve uluslararası hukuka saygı gösterilen bir alana dönüşür" diye konuştu.

Türkiye’ye yönelik haddini aşan bir ifade kullanan Parly, "Doğu Akdeniz bazılarının heveslerinin oyun alanı olmamalı" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet

Söz çok doğru. Önemli olan burada bazıları diye kastedilen kimler? Herhalde en başa fransayı yazmak gerekir

dürüst

Çok syn.Parly ; Doğu Akdeniz fahişelerin yatak odası asla olmamalı,bunu da iyi anlamanız lazım.!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23