• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'dan ABD'nin sözde Barış Planı'na destek

Yeniakit Publisher
2020-01-29 15:43:00 - 2020-01-29 17:55:25
Fransa'dan ABD'nin sözde Barış Planı'na destek

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün işgalini meşrulaştıran sözde Barış Planı'na destek çıktı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, ABD Başkanı Donald Trump'ın çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını ve sözde Orta Doğu barış planını dikkatle inceleyeceklerini duyurdu.

Mühll, ABD'nin sözde Orta Doğu barış planına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

"Fransa, Başkan Trump'ın çabalarını memnuniyetle karşılıyor ve açıkladığı barış planını dikkatle inceleyecek." ifadelerini kullanan Mühll, ülkesinin uluslararası hukuka uygun şekilde iki devletli çözümün, Orta Doğu'da adil ve kalıcı barışın sağlanması için gerekli olduğuna inandığını belirtti. 

Mühll, ABD ve Avrupalı ortaklarıyla bu bağlamda hareket edeceklerine dikkati çekerek, İsrailliler ve Filistinlilerin meşru taleplerine saygı gösterildiği konusunda dikkatli olacaklarını ifade etti. 

Trump'ın sözde barış planı

ABD Başkanı Trump, terör devleti İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde tanımlamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HİZİPSAVAR

yalakalar taş sopa ile siiz ıslah ettiler. hep köle idniiz hep köle klacaksınız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23