• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa IŞİD'in merkezini vurdu

Yeniakit Publisher
2015-11-16 10:43:00 -
Fransa IŞİD'in merkezini vurdu

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen kanlı saldırıları IŞİD'in üstlenmesinin ardından Fransız savaş uçakları, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki Rakka bölgesindeki üssünü ağır bombardımana tuttu. Rakka IŞİD'in merkezi olarak biliniyor.

Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hava operasyonuna 10 savaş uçağı katılırken, IŞİD hedeflerine 20 bomba bırakıldı. Savunma Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında vurulan hedefler arasında komuta merkezi, eğitim kampları ve mühimmat depolarının da olduğu belirtildi.

Saldırıların ABD güçleriyle koordinasyon halinde yapıldığı vurgulandı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve saldırıların "Belçika'da yaşayan grup kişi tarafından planlandığını ve bu grubun Fransa'daki suç ortaklarından destek aldığını" söyledi. Fransa'da Paris saldırılarının ardından ilan edilen üç günlük yas sürerken Notre Dame Katedrali'nde bir ayin düzenlendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23