Fon Soruşturmasında 10 şüpheliye adli işlem 4. dalga operasyonda 8 gözaltı daha
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Türkiye’de gündemi sarsan fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Gerçekleştirilen 4. Dalga operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken, 2 kişi için arama ve yakalama kararı çıkartıldı.
Adli kaynaklardan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen fon soruşturması kapsamında bugün 4. dalga operasyon gerçekleştirilmiştir.
Soruşturma kapsamında Destek Faktoring A.Ş. ile Özata Denizcilik şirketlerinin yönetim kurullarında görev yapan toplam 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.
Operasyon kapsamında 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.
Destek Faktoring Yönetim Kurulu üyelerinden;
Özgür Akayoğlu - gözaltında
Kerim Tosun - gözaltında
Nuray Elmastaş - gözaltında
Azize Binnur Tosun - gözaltında
Orhan Aksüt - aranıyor
Özata Denizcilik Yönetim Kurulu üyelerinden;
Altuğ Kantarcı - gözaltında
Ali Çil - gözaltında
İskender Balcı - aranıyor
Tuğba Hicran Ataseven - gözaltında
Duygu Somay Ataseven – gözaltında
2 ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA KARARI
Destek Faktoring Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aksüt aranırken, Özata Denizcilik Yönetim Kurulu üyesi İskender Balcı'nın 26 Eylül tarihinde Karadağ cihetine yurt dışına çıkış yaptığı öğrenildi. Şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır.
Şüphelilerin soruşturma konusu fon ve sermaye piyasası işlemleriyle bağlantılarının, şirketler üzerinden gerçekleştirilen para ve mal varlığı hareketlerinin ve söz konusu işlemlerin soruşturma kapsamındaki diğer şüphelilerle irtibatının tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir.
Soruşturma, maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin tespit edilmesi ve yatırımcıların haklarının korunması amacıyla titizlikle sürdürülmektedir.”


