• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'nün üst düzey imamı itirafçı oldu

Yeniakit Publisher
2016-10-12 14:56:00 -
FETÖ'nün üst düzey imamı itirafçı oldu

FETÖ/ PDY Jandarmadaki üst düzey imamı itirafçı oldu. Örgütün kullandığı ilk gizli yazışma programının "SHU" olduğunu anlatan gizli tanık, ByLock'un ise 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından kullanılmaya başlandığını söyledi.

Darbe soruşturması kapsamında tutuklanan bir isim gizli tanık oldu. Gizlilik için ismi ve görevi tutanaklara dahi yazılmayan bu 'üst düzey yetkili imam' örgütün hangi gizli yazışma programlarını ne kadar süreyle kullandığını tek tek anlattı.

Anadolu yakasındaki bir jandarma askeri birliğin imamı olduğunu belirten gizli tanık örgüt içinde de "Müdür Yardımcısı" konumunda olduğunu belirtti. Darbe girişimine kadar müdür yardımcılığı yaptığını söyleyen tanık, jandarma olan askeri personellere "öğrenci" dediklerini belirtti. Gizli tanık örgütün hiyerarşik yapısının ise öğrencilerin ardından; "Öğretmenler", "Müdür yardımcıları", "Müdürler", "Bölge temsilcileri" ve "Kuvvet imamları" şeklinde sıralandığını anlattı. Kuvvet imamının ise ülke genelindeki tüm jandarmaların bağlı olduğu şahıs olduğunu söyledi.

İLK YAZIŞMA PROGRAMI; "SHU"

Gizli tanık ifadesinde örgütün kullandığı ilk gizli yazışma programının "Shu" isimli programı olduğunu söyledi. Bu programın ise başlarda sadece "Android" işletim sistemi olan telefonlarda ve tabletlerde kullanılabildiğini anlatan gizli tanık, programın 2012-2013 yılları arasında kullanıldığını anlattı.

ByLOCK KULLANIMI 17-25 ARALIK SORUŞTURMALARINDAN SONRA BAŞLADI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 By Lock kullanımına ise 17-25 Aralık soruşturmalarından sonra geçildiğini anlatan gizli tanık, 2015 yılının sonlarında ise "Tango" programının kullanıldığını anlattı. ''Tango'' programının darbe girişimi gecesi de kullanıldığını anlatan gizli tanık; "Bilinen ismi dışındaki örgüt tarafından benzer isimle kurulan ve kullanımına geçilen ''Tango'' programı 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi günü dahil kullanılmıştır" dedi.

"PROGRAMLARI MÜDÜRLER SEÇİYOR"

Kamuoyunda sıkça dile getirilen "Eagle" isimli programın ise örgütün Jandarma teşkilatı yapılanması tarafından kullanılmadığını belirten tanık; hangi sistemin hangi devlet kurumu yapılanmasında kullanılacağına ise, örgün Arama Tarama Sorumlusu (ATM) olan "Müdürlerin" karar verdiğini söyledi.

"PROGRAMLARI 'ATM' MÜDÜRLERİ YÜKLER"

Tanık programların değiştirilme kararlarının nasıl alındığını ise; "ATM tabir edilen sorumlu ortalama 15 günde bir gerçekleştirilen bölge temsilcisinin gerçekleştiği, yalnızca müdürlerin katıldığı toplantılara katılmakta ve program değişim talimatını bu yerde almaktadır. Jandarma teşkilatı yapılanmasında kriptografik haberleşme sistemleri "Subay" seviyesindeki askeri personelin (Öğrencilerin) kullandığı cep telefonu ve tabletlere kurulmaktadır. Gizli haberleşme programı kullanılmasına karar verilen örgüt mensubunun kullandığı cihazlar silsile yoluyla ATM tabir dilen sorumluya iletilmekte ve bu şahıs tarafından cihazlara yüklenmektedir. Bu sistemler örgüt üretimi ve şifreli olduklarından dolayı herhangi bir şekilde cihazların kendisi vasıtasıyla satın alınamamakta, indirilememekte ve örgüt mensubu olmayan kişiler tarafından kullanılamamaktadır" dedi.

 

(memurlar.net)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23