• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Mahmut Tanal da hesap açtırmıştı! FETÖ'nün Bank Asya'sına müsadere kararı

Yeniakit Publisher
2022-06-28 23:31:00 - 2022-06-28 23:49:28

CHP'li Mahmut Tanal'ın da 2015 yılında hesap açtırdığı, FETÖ'nün kapatılan finans kurumu Bank Asya'nın tasfiye işlemlerinin tamamlanmasının ardından artacak bakiyenin üçüncü şahıs alacaklarının korunması şartıyla müsaderesine karar verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait olan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildikten sonra iflasına karar verilen Bank Asya'nın A Grubu hissedarlarının çeşitli hapis cezalarına çarptırılmasının ardından önemli bir gelişme daha yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bankanın müsaderesini istediği davada karar çıktı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, iflas nedeniyle tasfiye halinde bulunan Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen tüm mal varlığı ile bu mal varlığı üzerinden bankacılık faaliyeti kapsamında elde edilen tüm gelirlerinin müsadere koşullarının oluştuğuna hükmetti. Mahkeme kararında, Bank Asya'nın 3. şahıs alacaklarının korunması saklı kalmak kaydıyla, tasfiye işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte artacak bakiyenin müsaderesine karar verdi.

Milyarlarca dolayı akladılar

Dava dosyasındaki bilgilerde Bank Asya'nın örgütün finansal yapılanması içerisindeki rolü gözler önüne serilmişti. Dosyadaki bilgilere göre, FETÖ kara para aklarken Bank Asya'yı 'üs' olarak kullandı. 2011-2013 yılları arasındaki swift kayıtlarına göre, Türkiye'de faaliyet gösteren 3 farklı bankanın Bahreyn ve Malta şubelerindeki yine örgüte ait olan Koza Altın A.Ş.'ye ait hesaplar ile şirketin Türkiye'de bulunan hesapları arasında milyarlarca dolar para trafiği gerçekleştirildi.

Örgüt çektiği kredilerle bankanın içini boşalttı

BDDK tarafından 4 Şubat 2015 tarihinde yönetimini devraldığı Bank Asya'nın tamamen TMSF'ye devredilmesi kararlaştırılmıştı. 2017 yılında da Bankacılık Kanunu'nun 106. Maddesi ile İcra ve İflas Kanunu hükümleri kapsamında Bank Asya'nın iflas tasfiyesine başlanmıştı. Örgütün çekilen krediler yoluyla bankanın içini boşalttığı da yapılan incelemelerde ortaya çıkmıştı.

49 sanığa ceza yağmıştı

15 Temmuz darbe teşebbüsüne kalkışarak yönetimi ele geçirmeye çalışan FETÖ'nün finans kuruluşu Bank Asya'nın hissedarlarının arasında bulunduğu 49 sanık, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası almıştı. Karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onanmıştı.

CHP'li Mahmut Tanal hesap açtırmıştı

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 2015 yılında TMSF'nin el koyduğu Bank Asya'ya giderek hesap açmıştı. Bank Asya etrafında toplanan FETÖ destekçileri tarafından büyük ilgi gören Tanal, kararın siyasi operasyon olduğunu söylemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yavuz

Buranin Genel Muduru hangi bankanin nafddyndaìii

olmaz

boyle devlet olmaz, bankasyanin butun varligi hazineye devredilmeliydi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23