• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Festivale su gibi para var SGK'ya bir kuruş yok!

Yeniakit Publisher
2016-02-13 01:45:00 -
Festivale su gibi para var SGK'ya bir kuruş yok!

Batık durumdaki CHP’li belediyeler, kamu kaynaklarını SGK'daki borçlara değil, festivallere akıtıyor. Silivri Belediyesi'nin tüm taşınmazlarına bu borç yüzünden haciz konulurken Adalar’ın ise hiç suya sabuna dokunmadığı belirlendi.

Kamu kaynaklarını festivallere harcayan CHP’li belediyeler, borç batağında kıvranırken, şölen ve eğlenceden vazgeçemiyor. SGK, Vergi dairesi gibi kamu borçlarını ödemeyen belediyelerin "SGK'nın 10 bin Prim Yüzsüzü" listesinde yer alması acı gerçeği gözler gönüne serdi.  

LİSTENİN BAŞINDA BAKIRKÖY 

Listede başı çeken Bakırköy Belediyesi 7 milyon 291 bin 458 TL tutarındaki borç miktarıyla dudak uçuklattı. Selefi Ateş Ünal Erzen'den devreden borcun üstesinden gelemeyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun nasıl bir çözüm bulacağı ise merak konusu. Silivri Belediyesi arsa satışlarıyla gündemden düşmezken SGK prim borçlarını kapatmaya bile pay ayırmıyor. 

SGK ALACAKLARI İÇİN HACZE GİTTİ

3 milyon TL tutarında borcu bulanan CHP'li Özcan Işıklar yönetimindeki Silivri Belediyesi, düzenlediği festivallere milyonlar harcıyor. Diğer borçlu belediye ise en az 20 gün süren festivaller düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi. Borcu 2 milyon 832 bin 819 TL. SGK tahsil edemediği alacakları için haciz yoluna giderken Sayıştay denetçileri, tahsilat konusunu TBMM'ye taşıdı.  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Adalar hiç borç ödememiş!

Nüfus bakımından İstanbul'un en az nüfus yoğunluğuna sahip olan Adalar Belediyesi'nin 4 milyon 566 bin TL. SGK prim borcu olduğu göze çarpıyor. Adalar Belediyesi’nin bugüne kadar SGK’ya hiç para ödemediği ortaya çıktı. Yolsuzluklarla gündeme gelen Şişli Belediyesi’nin borcu ise 3 milyon 613 bin TL, Kartal Belediyesi'nin 3 milyon 728 bin TL. AK Partili belediyelerde ise durum tam tersine. İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden olan Bağcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler gibi belediyelerin SGK’ya borçlarının olmaması dikkat çekti. 

Kaynak: Akşam

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23