• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fehmi Koru çok üzüldü: Gül'e ihanet...

Yeniakit Publisher
2018-04-26 10:27:00 - 2018-04-26 10:42:38
Fehmi Koru çok üzüldü: Gül'e ihanet...

Gazeteci Fehmi Koru, Abdullah Gül'ün aday olarak gösterilememesine üzüldü. Koru yazısında, özellikle Akşener'e göndermelerde bulundu.

Abdullah Gül'ün, muhalefet partilerinin ortak adayı olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday gösterilmeyeceğinin netleşmesinin ardından, Gül'e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru, CHP ve İYİ Parti'ye eleştirel ve ironik göndermelerde bulunduğu bir yazı kaleme aldı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın, "Gül'ün adaylığını gündeme pompalıyor" dediği Fehmi Koru, İYİ Parti ve CHP'yi Gül'e ihanet etmekle itham etti. 

CHP VE İYİ PARTİ RAHATLADI

İYİ Parti ve CHP'nin Abdullah Gül'ü aday göstermeyerek "herkeste bir rahatlamaya neden olduğunu" savunan Fehmi Koru, iki partiyi de üstü örtülü bir biçimde "Gül'ü aday gösterebilecek kadar cesur olmamak"la suçladı.

Koru, "Oh be, muhalefet cephesinin Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak destekleyeceği yolundaki beklenti geride kaldı ve ortalık nihayet yatıştı. İYİ Parti de rahatladı.. Hatta CHP de.. Tabii en çok AK Parti ve çevresi rahatladı…" diyerek İYİ Parti ve CHP'yi ince ince iğneledi.

BAŞKA BİR İSMİ DE OLSA GÜL YİNE HOŞ KOKARDI...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Abdullah Gül ihtimalinin tamamen ortadan kalkmadığı mesajını veren Fehmi Koru, Romeo ve Juliet'ten alıntı yaparak "Shakespeare, Romeo ve Juliet oyununda, ‘Bir isim nedir ki?’ diye sorduktan sonra devam eder: ‘Başka bir ismi olsaydı da gül herhalde yine hoş kokardı." dedi. 

Koru sonu hüzünlü biten, üzerinde bir gülün hançerlendiği ve kanın aktığını gösteren acıklı bir aşk hikayesini anlatan Romeo ve Jüliet isimli oyunun afişini de paylaşarak, bir nevi Gül'e ihanet edildiği ve sırtından hançerlendiği mesajı verdi.

BEKLENMEYENİ YAPMA MANEVRASI BU KADAR...

"Bütün partileri sevinçte birleştiren böyle bir olayı en son ne zaman yaşamıştık, hatırlayanınız var mı?" satırlarıyla, Gül'den vazgeçilmesi kararını bir nevi kolaycılık ve cesaretsizlik örneği olarak gördüğünü ima eden Koru, "Beklenmeyeni yapma manevrası, işte bu kadar…" diyerek CHP'nin 15 milletvekilini İYİ Parti'ye göndermesi hamlesinin de boşa çıktığını iddia etti. 

CHP VE İYİ PARTİ'Yİ ŞİMDİDEN KAYBEDEN İLAN ETTİ

Fehmi Koru, Gül'ün adaylığı konusunda birleşemeyen partileri bekleyen akıbeti de ironik bir dille şöyle yorumladı: 

Hatta ikinci tura bile kalmadan… Neme lazım, bizim millet maceralara sürüklenmemeli. Bir bakmışsınız, ancak ödünç milletvekilleriyle seçime girme hakkını kazanmış, kamuoyu yoklamalarında -o da birkaç diğer partiyle ittifak oluşturabildiği taktirde- barajı aşabileceği izlenimi alınan İYİ Parti’nin adayı kazanıvermiş… İlk kadın cumhurbaşkanımız oluvermiş…

Ya da, son iki seçimde toplam oyların ancak dörtte birini alabilmiş CHP kendi içindeki bir ‘değeri’ aday gösterdiği için, diğer partilerin seçmenlerinden de en az bir o kadar daha destek derleyebilmiş ve adayını cumhurbaşkanı seçtirmeyi başarabilmiş…

Yeniden vurgulayayım: Muhalefet partileri ve onların kadrolarında yer alan ‘akıllı’ insanlar sayesinde maceranın eşiğinden dönmüş oldu ülkemiz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23