• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Portakal'a çok sert tepki: Bu açıkça ihanettir

Yeniakit Publisher
2020-01-10 21:43:00 -

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye'yi emperyalist ülke olmakla suçlayan algı operatörü Fatih Portakal'a çok sert tepki gösterdi. Aktay, "Asıl emperyalistler başkalarını emperyalist olmakla suçluyor, eğer birisi çıkıp emperyalist ülke diyorsa bu Türkiye’ye ihanettir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, isim vermeden Amerikan sermayeli FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın Türkiye'nin kendi denizlerinde petrol ve doğal gaz aramasından rahatsız olarak, "emperyalist olduk" sözlerine sert tepki gösterdi. Aktay, "Asıl emperyalistler başkalarını emperyalist olmakla suçluyor, eğer birisi çıkıp emperyalist ülke diyorsa bu Türkiye'ye ihanettir." ifadelerini kullandı.

"Libya'da Libya halkının talebi ile bulunuyoruz"

Hafter'i besleyen gücün Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu söyleyen Aktay, "Hafter'in Libya halkı nezdinde hiçbir karşılığı yok. Birleşik Arap Emirlikleri oraya dünyanın her tarafından lejyoner çeteler getirip orda savaştırıyor." diye konuştu.

Prof. Dr. Yasin Aktay, "Emperyalistler başkalarını emperyalist olmakla suçluyorlar, eğer birisi çıkıp emperyalist ülke diyorsa bu Türkiye'ye ihanettir." dedi.

Ek olarak Aktay, Libya sahasında meşruiyeti ve etik zemini olan tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi.

Libya'da bulunma amacıyla ilgili şunları kaydeden Aktay, "ABD'de Suriye'de Suriye halkının talebi üzerine bulunmuyor. Irak'ta Irak halkının talebi üzerine bulunmuyor. Halk nezdinde bir meşruiyeti kalmamış bir diktatörün açtığı kapıdan giriyorlar. Biz ise doğrudan doğruya Libya halkının talebi üzerine orda bulunuyoruz." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yasin Aktay, "Libya, uluslararası toplum tarafından tanınmakta olan Trablus yönetiminin talebiyle orada bulunuyor. Biz orada zannedildiği gibi çok büyük bir orduyla bulunmuyoruz.İlk etapta teknik destekle, gerekli silah yardımıyla ve uzmanların verecekleri askeri eğitimle bulunacağız." şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hercai

 Emperyalist babandir senin!

abdullah

bu ...  PORTAKAL İSMİNİ KİRLETİYOR!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23