• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Altaylı'dan canlı yayında olay sözler: Talimat aldı

Yeniakit Publisher
2020-06-23 13:44:00 -
Fatih Altaylı'dan canlı yayında olay sözler: Talimat aldı

Süper Lig'in 28. haftasında oynanan Galatasaray-Gaziantep FK maçının yankıları sürüyor. Yazar Fatih Altaylı, katıldığı bir canlı yayında hakem Alper Ulusoy'un talimat aldığını söyledi.

Fatih Altaylı, Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde Bloomberg HT'de yeniden başlayan "Spor Saati" adlı programda spor gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, Galatasaray - Gaziantep FK maçının hakemi Alper Ulusoy'un talimat aldığını ve bunu yerine getirdiğini belirtirken TFF'ye sert sözlerle yüklendi.

İşte Fatih Altaylı'nın açıklamalarından satırbaşları:

"Alper Ulusoy talimat almış"

"Son hafta olan faciayı Galatasaraylı olmayanlar da gördüler. Alper Ulusoy'un tescilli Galatasaray düşmanı olduğunu bilmeyen var mı? Bu hakemi Galatasaray'a veriyorsunuz, verdiğiniz zaman da bu hakem 'mimli olduğunu' bilip ona göre dikkatli maç yönetmiyor. Tam aksine 'Kör göze parmak' derler ya tam o şekilde idare ediyor.

Belli ki bu konuda bu arkadaş bireysel hareket etmiyor. Bireysel yapsa bu kadar açık yapmaz. Çünkü talimat almış. Çok açık şekilde, maçın başından sonuna kadar yaptığı her şey özel bir talimat aldığını gösteriyor. Birileri ona 'Galatasaray'ın 3 puan almasını engelle, şampiyonluk yarışından kopar' demiş gibi bir yönetim tarzı içerisinde.

Bir gol var açık ofsayt. Çok net. Daha acayip şeyler var. Gaziantep'in attığı gol... Belki Süper Lig'de atılmış en güzel gollerden birisi ama net bir faul var. Hakemin gözü önünde. Ama görmüyor. Üstünden onlarca pozisyon geçtikten sonra gol oluyor ama VAR'daki Cüneyt Çakır, Ulusoy'u 'Orada faul var' diye çağırıyor. Bu bir kere ayıp. Gaziantep'e ayıp. Futbola ayıp, hakemliğe ayıp, her şeye ayıp.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hakemlik onurun var ise onu da geçtim insanlık onurun, şu kadarcık bir onur varsa 'Kardeşim onun üzerinden oyun kurallarına şu kadar pozisyon geçti. Top tekrar Galatasaray'a geldi gitti. Ben bu golü veriyorum' de. Ya da o faulü görmedim de. O faulü görmemesi olacak iş değil. Faulü net vermiyor. Adamsan verme kardeşim. Antep'in 2. golü net bir ofsayt.

"6 saniye kuralnı hiç uygulamamış"

Arkasından geliyor. Uygulanmayan bir kuralı uyguluyor. Yıllardır uygulandığını görmedim. Arkasından penaltı oluyor ve gol oluyor. Bir Malatyaspor maçında kaleci Farnolle topu 17 saniye elinde tutmuş ve hakem de hiçbir şey dememiş. Hakem kim Alper Ulusoy... Hakemlik tarihinde böyle bir uygulaması yok bu çocuğun. Bu çocuğa bir daha hakemlik nasıl yaptıracaklar? Nasıl maç verecekler? Bunun inanırlığı, adamlığı kalmamıştır. Bu hakem makem değil. Bu bir tetikçidir. Kiralık katil gibi. Ne talimat verilirse onu uyguluyor. Nasıl bir daha maç vereceksin kardeşim?

"TFF'nin federasyon olduğuna inanıyor musunuz?"

Şu anki mevcut TFF'nin federasyon olduğuna inanıyor musunuz? Bu federasyon kulüpleri temsil etmiyor. Kimi temsil ettiğini söylemeyeyim. Bu federasyon 'Abi' federasyonudur. 'Abi sen şu işi şöyle yap' diye kurulmuştur. O federasyonun kağıt üstündeki başkanı o abidir ama aslında o değildir. Başkan sadece görünürde. Arkasındaki kurulu düzeni perdelemek için. Ben bunu bugün söylemiyorum. 1.5 senedir söylüyorum. Bugün olan bitenin olacağını söylemedim mi? Galatasaray şampiyonluk yarışında düşerse seyredin Başakşehir-Trabzonspor kavgasını demedim mi? Burada meseleyi Galatasaray diye indirgemek yanlış. Herkesin hakkı yeniyor. Futbolun başına konulmuş bu grup vidanjör gibi pislik boşaltıyor. Hiç olmadığı kadar! Böylesi yok. Her zaman politik etkiler, başka etkiler vardı ama bunlar foseptik çukuruna döndürdüler futbolu.

"TFF'de çete var"

Galatasaray'dan bir tepki gelmez. Başkan Mustafa Cengiz, kendisine şifa dileyelim, bayağı bir hasta. Ama hasta değilken de bu konularda Galatasaray bir şey yapmıyordu. Terim bunu dile getiriyordu. Ama yapsan ne olacak ki. TFF'de bir çete var. Bunlara çetelerin anlayacağı bir dille cevap vermek gerek.

"Fatih Terim sütten çıkmış ak kaşık mı?"

Fatih Terim, çıktı konuştu. Genel olarak herkesi de suçluyor. Haklı olduğu yerler var. Peki kendisi sütten çıkmış ak kaşık mı? Bir takım korona sonrası bu kadar formsuz döner mi? Üstelik lig yeniden başlasın diye yırtınan takım Galatasaray'dı. Herkes farklı formülleri dile getirirken başlasın dedi, çünkü şampiyon olacağına inanıyordu. Bu futbolla mı? Hakemler konusunda haklı noktalar var ama ilk haftaki futbol mesela; utanç verici... Sonuç olarak kötüsün kardeşim, Fatih Terim, kötüsünüz kardeşim. O savunma ne? Lige ara verildiğindeki Galatasaray'a bakın, bir de şimdikine... Bu kadar kötü bir Galatasaray beklemiyordum.

"TFF çetesinden muzdarip takımlar..."

Şimdi TFF içindeki çete ile onların anlayacağı dille mücadele edilmeli dedik. Bu çeteden muzdarip olan takımlar hangileri: 1. Fenerbahçe, 2. Galatasaray... Sonrasında da Trabzonspor... TFF başkanlık koltuğuna oturan zat, Fenerbahçe için şikeci dedi mi, dedi. O zaman o kupayı Trabzon'a ver, değil mi? Fenerbahçe'nin adını bir kez daha lekelediler. Bir tezgah kurulmuş büyük kulüplere karşı. O zaman sen üretimden gelen gücünü kullan kardeşim. Bu söylem bu iki kulübün büyüklüğünden dolayı. Bu iki kulüp Türk futbolunun minimum yüzde 70'idir. De ki "Ben yokum arkadaş. Ben ligden çekiliyorum." Git UEFA ve FIFA'ya da "Bu ülkede durum bu. Bu adamlar böyle ligin kaderi ile oynuyorlar. Biz bu tezgahın içerisinde olmayacağız. Ayrı, temiz bir organizasyon yapacağız." Bak bakalım FIFA ne diyor? Hadi bunu demiyorsun, "Havuzdan çıkacağım. Havuzu patlattım" de. Bunu yaparlarsa TFF mendil açıp dilenir. İki kulüp batmaz ama TFF batar. TFF 'de 600 kişi çalışıyor haksız yere. Bordroyu açıklayın kardeşim. Bakalım kim kimin nesi, kim kimin temsilcisi? Beni yalanlamak kolay! Yalancıysam açıkla. Her şey palavradan bir sır perdesi altında. Kullanılmış bir tuvalet kağıdı sonrasında atılacak bir oluşum.

"Fenerbahçelilerin umudu kaybolmuş"

Fenerbahçe'de Ali Koç büyük umutlarla geldi, herkese büyük bir vizyon pompaladı. Vizyon iyi bir şeydir. Ama bu vizyonu hayata geçirebilecek deneyim başka bir şeydir. Ali Koç varını yoğunu ortaya koyuyor ama beceremiyor. Çok konuşmak istemiyorum. Ama bazen olmayınca olmuyor. Yönetimi de yeterli değil. Ve bit pazarında nur arıyorlar. Bu işler böyle olmaz. İyi niyet elbette alkışlanır. Ama Fenerbahçelilerin umudu kaybolmuş.

"Bu işin gazı kaçtı"

Koronadan dolayı lig kaç aydır duruyor: 100 gündür. 3.5 ay geçti, hala teknik direktör yok. Lig durmuş, ne güzel zaman kazanmışsın. Bir kulüp 3.5 aydır bir teknik direktör bulamaz mı? Anlaş adamla, 'Koronadan sonra gelecek' de. Buldukları Tahir Karapınar'ın adını daha önce duymamıştım. 'Siz benim vizyonumu anlayamamışsınız'dan Tahir Karapınar'a. Ve Karapınar, kulübedeyken tribünde de elinde telefon Volkan Demirel, aşağıda Emre Belözoğlu... O da kırmızı kart görüyor o an. Bu akıl alır bir şey değil. Bu işin gazı kaçtı, dikiş tutması çok zor.

"Aziz Yıldırım aranır hale geldi"

Ali Koç bence bırakmalı ama devam etmek istiyorsa acilen seçime gitmeli. Yepyeni bir yönetim kurulu kurmalı. 'Bir kazadır yaptık, yeniden başlıyoruz' desin. Böyle bir faciayı, Ali Koç başta olmak üzere Fenerbahçeliler hak etmiyor. Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım'ı arar hale geldi. Belki de Ali Koç'ta beceri noksanlığı vardır, yönetimiyle iletişim noksanlığı vardır, bilmiyorum. Ama Fenerbahçe'de her işaret daha kötüye gideceğini gösteriyor. Şimdi Obradovic ile anlaşmışlar ama mecburen anlaşılmış gibi. Obradovic de büyük ihtimalle yakalamışken kanırtıyordur, '3 değil, 3.5. 4 değil, 4.5 gibi.' Ama ben bunu demiştim, 'Bu kafayla giderse Fenerbahçe, basketbol kulübü' olur diye. Hakikaten de öyle oldular. Hiçbir Fenerbahçeli taraftar da yönetici de bu tabloyu hak etmiyor. Beni bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'ye başkan yapsalar, "Kulübü sabote et" deseler, bu kadarını yapmaya utanırdım.

"Emre Belözoğlu'nun tarzı kurum yönetmeye uygun değil"

Emre Belözoğlu'nun sportif direktörlük konusunda eğitimi ve kariyeri nedir? Tarzına baktığınız zaman bu agresiflikle bir şirket bir kurum yönetmesi hayli güç olur. Bizi bir kere patlatır. Diyelim Emre Belözoğlu iyi bir takım kurdu. Oyuncular getirdi. Onları bağırıp çağırarak mı yönetecek. Ali Koç, Emre Belözoğlu'nu Koç Holding'in herhangi bir yerinde yönetici yapar mı büyük yetkilerle...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İBRAHİM

ALTAYLI GS HER ZAMAN HER ŞARTTA HAKLI MI SİZ MAFYAMISINIZ SÖZÜNÜZÜN ÜSTÜNE SÖZ YOKMU ANTEP E YAPILANLARI GÖRMEZDEN GELMEYİN KURAL KURAL DIR 18 SN AZMI GELDİ 1 DK YETERMİ

Ulvi

Ciyakla ki sonraki haftalarda Galatasarayın rakiplerini buğulama yapıp tepsi içinde önüne koysunlar dimi.Yok öyle yağma bu halkı sen gerzek mi zannettin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23