• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatayer nasıl yapılır? Fatayer tarifi

Fatayer nasıl yapılır? Orta Doğu'nun geleneksel lezzetlerinden fatayeri evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Pek çok kişi internette "Fatayer malzemeleri nelerdir?" , "Fatayer nasıl yapılıyor?" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, fatayer tarifi…

Yeniakit Publisher
2020-02-24 11:51:00 -
Fatayer nasıl yapılır? Fatayer tarifi

Fatayer nasıl yapılır? Orta Doğu'nun geleneksel lezzetlerinden fatayeri evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Pek çok kişi internette "Fatayer malzemeleri nelerdir?" , "Fatayer nasıl yapılıyor?" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, fatayer tarifi…

Fatayer tarifi

Malzemeler:

Hamur için 

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için: 

Yarım kiloıspanak

1 adet soğan

1 adet kırmızıbiber

1 adet limonun suyu

2 yemek kaşığı sumak

2 yemek kaşığı süt

Tuz

Karabiber

Fatayer nasıl yapılır?

Öncelikle un ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve 10 dakika yoğurun.

Hamuru bezelere ayırıp bir tepsiye dizin ve üzerini örterek mayalanmaya bırakın.

Biberleri küp şeklinde doğrayın.

Soğanı da küp şeklinde doğrayın ve biberle karıştırın. Tuz, karabiber, sumak ekleyip harmanlayın. Ispanakları ince doğrayın. Üzerine tuz ekleyip elinizle ovalayın. Sudan geçirerek soğanlı karışıma ekleyin. Limon suyunu ilave edin. 

Bezeleri merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına ıspanaklı harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.

Fatayerleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 derecelik fırına sürün.

Fatayerleri ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23