• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde kışlık tarhana nasıl yapılır? Tam ölçülü ev tarhanası tarifi:

Yeniakit Publisher
2022-08-30 20:32:00 -
Evde kışlık tarhana nasıl yapılır? Tam ölçülü ev tarhanası tarifi:

Kış boyu leziz ve taze tarhana çorbası içmek isteyenler ‘Evde tarhana nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, tarhana için hangi malzemeler gerekli? Ev yapımı tarhana için denenmiş tarif:

Mis kokulu tarhanaya kim ‘hayır’ diyebilir. İşte, tam kıvamında leziz ev tarhanası tarifi…..

Evde kışlık tarhana nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 adet ekmek hamuru
  • 3-4 adet kırmızı dolmalık biber
  • 3-4 adet domates
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 3-4 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı tuz
  • 1 kilo un (Un elinizin altında olsun. Kıvam tutmazsa ekleyebilirsiniz)

Evde kışlık tarhana nasıl yapılır?

Salça hazırlamaya öncelikle dolmalık biberleri yıkayıp içlerini temizleyerek başlayın.

Temizlediğiniz biberleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Biberler haşlanırken domatesleri yıkayıp, kabuklarıyla rondodan geçirin.

Domateslerin ardından haşlanan biberleri ve soğanları da rondodan geçirin.

Rondodan geçirdiğiniz tüm malzemeleri derince bir kabın içerisine alın.

Kabın içerisine ekmek hamuru, yoğurt, tuz ve yavaş yavaş unu ilave edin.

Hamur kıvam alana kadar unu eklemeyi sürdürün.

Güzel bir hamur elde ettiğinizde; üzerini kapatın ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

3 gün boyunca günde 1-2 kez hamuru yoğurun. Yoğurma işleminde hamur cıvıklaşırsa biraz un eklemeyi ihmal etmeyin.

Hamurun kokusu değişince yani ekşiyince kısacası bildiğimiz tarhana kokusunu alınca temiz bir bez ya da yağlı kağıdın üzerine hamuru incecik bir katman olarak serin.

2 gün içinde hamurunuz kuruyacaktır. Ancak bu iki gün içerisinde hamuru mutlaka ters yüz edin.

Rengi açılan hamuru rondoya atın.

Elde ettiğiniz tozu bir tepsiye serin ve birkaç gün daha kurumasını bekleyin.

İyice kuruyan tarhanayı kavanozlara alın. Şayet kuruduğundan emin değilseniz tarhanayı bez torbalarda muhafaza edin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23