• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ev yapımı galeta unu tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-11-14 09:26:00 - 2021-11-14 09:45:57
Ev yapımı galeta unu tarifi, nasıl yapılır?

Ekmekler artık hiç israf olmasın diye sizlerle bu tarifi paylaşıyoruz.

Galeta unu temelde ekmek kırıntılarından elde edilen bir çeşit pişirilmiş un aslında. Bayat ekmekleri değerlendirip, uzun süre tüketmenin de en şahane yolu diyebiliriz.

Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek

Yapılışı

Bayat ekmeği dilimleyerek, küp küp parçalara keselim. Fırın tepsisine eşit şekilde yayalım ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına verelim. Yaklaşık 20 dakika ekmeklerin kurumasını ve hafif renk almasını sağlayalım. Fırından aldığımız ekmekleri soğumaya bırakalım. Ardından un kıvamına gelinceye kadar azar azar miktarlarla rondodan geçirelim. Hazır olan galeta unumuzu bir kavanozda muhafaza edelim. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23