• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Etsiz nohut tarifi | Lokanta usulü nohut yemeği nasıl yapılır?

Etsiz lokanta usulü nohut, ağızda dağılan yapısıyla oldukça sevilen bir yemek. Peki ama nohut nasıl yapılır? Özellikle geceden ıslatmadan ya da buzluktan çıkarılan nohut nasıl yapılır? İşte etsiz ve etli nohut yapımının malzemeleri, detayları ve püf noktaları...

Yeniakit Publisher
2020-04-12 12:59:00 -
Etsiz nohut tarifi | Lokanta usulü nohut yemeği nasıl yapılır?

Etsiz nohut yemeği nasıl yapılır? Birçok yörede nohut geceden ıslatılmadan ve sonradan terbiyesi eklenerek yapılır. Bazı yörelerde de bir taşım kaynatılan nohut önce buzluğa atılıp dondurulur, ardından kavrularak suyu verilir. Nohut yapımının yüzlerce tarifi olabilir fakat en güzel nohutu yapabilmek için birkaç püf noktasına dikkat etmek ve bu sayede ağızda dağılan nohut elde etmek gerekir.

Buzluğa atılan nohut her daim kolaylık sağlayacaktr. Bir taşım kaynatıp poşetlediğiniz nohutları, kullanmadan 5 dakika önce çıkarmanız ve suyun altından geçirmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede kabuklarından arınan nohut daha güzel ve pişmesi kolay olur.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kadar nohut
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz, karabiber, kırmızı biber

Tencerenin içerisine nohudu ve üzerine gelecek kadar suyu ilave edin. Su ısındıktan 10 dakika kadar sonra ocağı ve kapağını kapatıp bir süre bu şekilde demlendirin.

Minimum 1 saat kadar beklettiğiniz nohutların altını açın ve kaynatın. İçerisine tuz ilave edin.

Bir tavada sıvıyağ ve soğanı koyup, pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Altını kapatın ve 2 dakika sonra baharatını ilave edin.

Kaynayan nohudun üzerine salçalı sosu ilave edin. Nohutlar yumuşayana kadar orta ateşte kontrollü bir şekilde kaynatın.

Dilerseniz ocaktan indirmeden önce bir tutam kadar maydanoz ilave edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı