Etli havuçlu pilav nasıl yapılır? Etli havuçlu pilav tarifi, yapılışı
Sofranızın en lezzetli tariflerinden birisi olacak olan etli havuçlu pilav tarifi,
Kat Kat Lezzet: Etli, Havuçlu Pilav tarifi
Etli havuçlu pilav tarifi
Etli havuçlu pilav malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 300 gr kuşbaşı dana eti
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıcak et suyu (200 ml)
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı tane karabiber
Etli havuçlu pilav yapılışı
Pirinçleri ılık su dolu bir kaba alarak 20 dakika kadar bekletin. Kuşbaşı eti düdüklüye alıp haşlayın. Ardından tavaya sıvı yağı alın ve üzerine yemeklik doğranan kuru soğan ile rendelenmiş havuçları alarak kavurun. Daha sonra tuz ve dana etini ilave ederek kavurmaya devam edin. Sarımsak ve tereyağını da ilave ederek karıştırın. Pirinçleri nişastasından arındırmak için güzelce yıkayın ve pirinçleri de ekleyin. Karabiber, et suyu ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatın ve üzerine kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakın.
Sizlere diğer tarif önerimiz ise; Mercimek köftesi
Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Birçok kişi tarafından sevilen bir yemek olan mercimek köftesini evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.
Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- Yeteri kadar tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
Mercimek köftesi tarifi
Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır. Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur. İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur. Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.
Bebekler İçin Mercimek Çorbası tarif
Malzemeler
- 1adethavuç
- 1adetpatates
- 1çay bardağıkırmızı mercimek
- 1tepeleme tatlı kaşığıpirinç
- 1tepeleme tatlı kaşığıpilavlık bulgur
- 1adetsoğan
- 1çimdiktuz
- 4su bardağısu
- 1tatlı kaşığıdomates salçası
Mercimeği, pirinci ve bulguru süzgece alıyoruz, yıkıyoruz ve süzmeye bırakıyoruz. Soğanı suyuyoruz, yıkıyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Patatesi havucu yıkayıp, soyup rendeleliyoruz. Bütün malzemeleri tencereye alıyoruz ve üzerine suyu ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayınca orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Tencereden tencere pişme süresi farklılık gösterecektir. Piştikten sonra tuzunu ilave edip mükserden iyice geçiriyoruz. Afiyet olsun.