• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Et pişirirken dikkat! Zehirlenmeye neden oluyor

Yeniakit Publisher
2017-02-15 15:01:00 -
Et pişirirken dikkat! Zehirlenmeye neden oluyor

Et pişirirken yaptığımız basit hatalar etin lezzetini bozmasının yanı sıra, besin zehirlenmesine de yol açabilir.

Pişirme önceside, pişirme sırasında ve pişirme sonrasında dikkat edilmesi gereken et pişirme önerileri...

Besin zehirlenmesini önlemek için...

ÇİĞ ETİ YIKAMAYIN

Bu, potansiyel hastalık yapıcı mikropların bütün mutfağınıza yayılmasına neden olabilir. Bunun yerine eti kağıt havluyla silin.

ELLERİNİZİ YIKAYIN

Ete dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerinizi ılık suyla 20 saniye boyunca yıkayın.

MUTFAK GEREÇLERİNİ YIKAYIN

Çiğ ete sürdüğünüz bıçağı, çatalı, maşayı, bütün mutfak gereçlerini deterjanlı sıcak suda yıkayın.

ÇİĞ ETİ DİĞER MALZEMELERDEN AYIRIN

Eti pişirmeye başlamadan önce diğer yiyeceklerle aynı yere koymayın.

ET PİŞİRİRKEN YAŞANAN PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLERİ

Problem: Et tavaya yapışıyor

Çözüm: Tavanızı önceden ısıtın ve çevirmek için acele etmeyin

Problem: Et kahverengileşmiyor

Çözüm: Çok fazla karıştırmayın ve etleri çok fazla sıkıştırmayın

Problem: Et kuruyor

Çözüm: Üzerine bastırmayın ve pişirdikten sonra dinlendirin

Problem: Eşit pişmiyor

Çözüm: Kalınlığını ayarlamak için dövün

Problem: Etin içi ve dışı doğru oranda pişmiyor

Çözüm: Fırında ön pişirme yaptıktan sonra ocağa alın

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23