• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eski cumhurbaşkanından olay sözler: Bu sorun Türkiye'nin desteğiyle çözülür

Yeniakit Publisher
2021-03-03 15:08:00 -
Eski cumhurbaşkanından olay sözler: Bu sorun Türkiye'nin desteğiyle çözülür

Yıllardır devam eden Kırım meselesine ilişkin konuşan Ukrayna eski Cumhurbaşkanı Leonid Makaroviç sorunun Türkiye'nin desteğiyle çözülebileceğini söyledi.

Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Makaroviç Kravçuk, ülke basınına Donbass ve Kırım konularıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kravçuk, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin Donbass ve Kırım meselelerinde uluslararası arenada faaliyetlerini önemli ölçüde artırdığını belirtti.

Rusya'nın üzerindeki uluslararası baskının arttığını ifade eden Kravçuk, "Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'nın Kırım ilhakına karşı tavrını açıkça gösterdi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Moskova ziyareti sonrasında yaptığı açıklama gösterdiği gibi, Avrupa ile ilişkiler de kötüye gidiyor" dedi.

Ukrayna eski Cumhurbaşkanı Leonid Makaroviç Kravçuk Kırım'ın Ukrayna'nın kontrolüne döndürülmesi meselesinin Türkiye'nin de katılacağı "Kırım Platformu"nda çözülebileceğini açıkladı.

Kaynak: Star.com.tr
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AKİT BÜYÜKSÜN!

TAYİP PİYANGOYU DEMİRÖREN'E VERDİ! 

Hadi ya.

Türkiyenin desteğiyle değil Türkiye'yi kullanarak bu sorunu çözeriz demek istemiştir. Sorunlarının çözümünde Türkiye'yi kullanıyorlar. İşleri bitip, çıkarları sözkonusu olunca "Türkiyenin burada işi bitti. Hadi ülkenize." diyorlar. Türkiye diretip, gitmek istemeyince de "Türkiye işgalci, topraklarımızda gözü var."diye herkese şikayet edip, yaptırım tehdidinde bulunuyorlar. Onun için herkes sorununu kendisi çözsün.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23