• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esed'i korku sardı! BM'den skandal açıklama: Türkiye'yi durdurun

Yeniakit Publisher
2020-02-29 14:44:00 - 2020-02-29 15:11:55
Esed'i korku sardı! BM'den skandal açıklama: Türkiye'yi durdurun

İdlib'de yaşanan gelişmelerin ardından Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Avrupa ülkelerine Türkiye'yi durdurmaları için çağrıda bulundu.

İdlib'de 34 askerimizin şehit edildiği hain saldırı sonrası Türk ordusu tarafından büyük darbe alan Esed rejimini korku sardı.

Türkiye'yi durdurun çağrısı

İdlib'de gerilimin tırmanması nedeniyle acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde konuşan Caferi, küstah cümleler sarf ederek "Ülkem, Erdoğan rejiminin barışçıl Suriyelileri savaşı körüklemek için kullanmasına, NATO'yu kendi çocukça maceralarına çekmek ve Türkiye'nin AB'ye girişini kolaylaştırmak amacıyla sivilleri Avrupa ülkelerine şantaj aracı olarak kullanmasına kararlılıkla karşı çıkıyor" dedi.

Suriye'de sivillere yönelik katliam üstüne katliam yapan Esed rejiminin BM'deki sözcüsü Caferi, Avrupa ülkelerine yükümlülüklerini yerine getirme ve uluslararası yasalara uyma çağrısı yaptı. Caferi, insan haklarına uyulmasını sağlamaya yönelik mekanizmaların desteklenmesi ve 'rejimle' Suriye halkına zarar verecek anlaşmalar yapılmaması gerektiğini de kaydetti. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sefer

Bombalarla paramparça ettiğiniz yüklü kadınlar ve rahimlerinden dışarı vuran yavrular gözümün önünden gitmiyor. Diri diri yaktığınız dilsiz köpekler de öyle. Kesin zırlamayı.

Leyla

Ok yaydan çıktı artık daha çok kapı çalarsınız hepiniz gebereceksiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23