• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erzurum Ovası’nda buğday hasadı törenle başladı

Yeniakit Publisher
Muhammet Kutlu Giriş Tarihi:
Erzurum Ovası’nda buğday hasadı törenle başladı

Erzurum Ovası’nda verimli arazilerde yetişen buğdayın hasadı, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen törenle start aldı.

Yaklaşık 450 dekar alanda ekilen buğdaylar, biçerdöverlerle toplanarak üretim sürecinin son aşamasına ulaştı. Dualar eşliğinde başlayan hasat, hem bölge tarımı hem de Türkiye genelindeki tarımsal sürdürülebilirlik hedefleri açısından önem taşıdı.

Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Bitkisel Üretim Uygulama Araştırma Merkezi, üretimden eğitime, araştırmadan yayım çalışmalarına kadar pek çok alanda hem çiftçilere hem de akademik dünyaya katkı sağlıyor. Merkez, tarımsal ve ekolojik kaynakların korunması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Törende konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, etkinliğin emeğin, sabrın ve bilimin birleştiği anlamlı bir buluşma olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, “Tarım, yalnızca toprağa tohum ekmek değil; aynı zamanda geleceğe umut ekmektir. Bu umut, bilimle birleştiğinde daha da büyür, kök salar ve tüm toplumu besleyen güçlü bir ağaca dönüşür. Üniversitelerimiz, bu sürecin hem bilgi üretim merkezi hem de uygulama sahasıdır. Atatürk Üniversitesi olarak, sadece akademik bilgiyle yetinmeyip bu bilginin sahaya yansımasını da önemsiyoruz. Bugün burada yapılan hasat, bu anlayışın ve iş birliğinin somut bir göstergesidir. Toprağa emek veren, alın teri döken tüm çiftçilerimizi gönülden kutluyor; bu sürece katkı sunan hocalarımıza, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Toprağımızın bereketi daim, emeğimizin karşılığı bol olsun” dedi.

Bitkisel Üretim Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Çağlar Kaymak ise hasat edilen buğdayın hem tohumluk olarak çiftçilere hem de piyasa için değerlendirildiğini belirtti.

Prof. Dr. Kaymak, “Merkez olarak üreticiye güven veren, örnek teşkil eden bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Tarımın ekonomik gücünü ve toprağın vazgeçilmezliğini göstermek önceliklerimiz arasında. 3 bin 850 dekar buğday, 950 dekar kara buğday, 5 bin dekar çayır otu, 250 dekar arpa, 250 dekar yulaf, 220 dekar silajlık mısır ve 950 dekar şeker pancarı üretim alanlarımız var. 36 personel, modern tarım makineleri ve güçlü altyapımızla bölge tarımına katkı sunuyoruz. Hedefimiz, merkezimizi sürekli öğrenen bir çiftçi eğitim akademisine dönüştürmek” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23