• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ertuğrul Günay gitti, bakanlık düzeldi! Destek kesildi, feministler kudurdu!

Yeniakit Publisher
2018-06-10 05:06:00 - 2018-06-10 10:45:32
Ertuğrul Günay gitti, bakanlık düzeldi! Destek kesildi, feministler kudurdu!

Ertuğrul Günay'ın gitmesiyle Kültür Bakanlığı'ndaki gelişmeler dikkat çekmeye devam ediyor. Bakanlık son olarak eşcinsel sapkınlığı ve erkek düşmanlığı amacı taşıyan Feminizmi yayma misyonu bulunan Uçan Süpürge Vakfı'nın düzenlediği 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne desteği kesti.

Kadınları erkeklere düşman ederek aileleri parçalama amacı taşıyan feminizmi yaygınlaştıran Uçan Süpürge Vakfı'nın düzenlediği 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne desteği kesti. Ertuğrul Günay döneminden sonra bakanlıkta gelişmeler olduğunu bir kez daha ortaya koyan uygulama, feminizmi yayma misyonu güden karanlık ellerin desteklediği kadın dernekleriyle beraber Uçan Süpürge Vakfı'nı da çıldırttı.

20 YILDIR DESTEKLENİYORDU, NİHAYET BU YIL KESİLDİ

Feminizmi yayma, erkek düşmanlığını körükleyerek aileleri yıkma misyonu edinen, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin, 20 yıldır aldığı Kültür Bakanlığı Desteği, bu yıl “uygun görülmedi” gerekçesiyle reddedildi.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdür Vekili Erkin Yılmaz imzalı yazıda; "21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali adlı etkinliğe ilişkin destek talebiniz, Sinema Destekleme Komisyonu toplantı gündemine alınarak değerlendirilmiş olup, komisyonun 2018/3 sayılı kararı ile uygun bulunmamıştır” ifadesine yer verildi.

FEMİNİST VAKIF, DESTEK VERİLMEYİNCE KUDURDU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bakanlığın 20 yıldır desteklediği festivale verilen ödeneğin kesilmesinin ardından Uçan Süpürge Vakfı, “Bu festival, bütün engellemelere, her türlü baskıya ve zorlamalara rağmen, 21 değil, 51 değil, 61 yıl devam edecektir. 20 yıldır desteklenen festival, 21. senesinde, festivalin son bulmasının ardından, üstelik, bakanlığın logoları, her yıl olduğu gibi, billboardlardan, el ilanlarına kadar bütün basılı ve görsel malzemelerde kullanıldıktan, festival ulusal ve uluslararası alanda bakanlığın desteğiyle yapılıyor göründükten sonra, neden uygun bulunmamış anlamak mümkün değil. Bakanlıktan gerekçeli karar talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23