• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erken ölüme yol açan 5 yiyecek açıklandı

Yeniakit Publisher
2021-05-07 17:22:00 -
Erken ölüme yol açan 5 yiyecek açıklandı

Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, erken ölüme yol açan beş yiyeceği açıkladı.

İngiliz araştırmacılar, beyaz ekmek, reçel, meyve suyu, çikolata ve tereyağının erken ölüme neden olan içecekler ve yiyecekler olduğunu ortaya çıkardı.

Uzmanlar, şekerle tatlandırılmış içecekler de dahil olmak üzere diyeti bu kadar zararlı kılan temel unsurları belirlediler.

Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bu yiyeceklerin kalori, yağ ve şekerle dolu olduğunu ve lif bakımından düşük olduğunu ve kalp hastalığına yol açtığını söyledi.

Araştırmacılar, Birleşik Krallık'ta yaklaşık 117.000 kişiden alınan verileri analiz ettiler ve yedikleri yiyecekleri birkaç gün boyunca izlediler ve ortalama 4-9 yıl boyunca izlediler.

Bu dönemde yaklaşık 4.245 kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler hastalıklar geliştirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Araştırmacılar, yağlı ve şekerli yiyecekleri kalp hastalığı ve ölüm riskinin artmasıyla ilişkilendirdi ve araştırmaya göre, diyetleri bu gıdalardan biriyle daha yakından ilişkili olan kişilerin % 40'a kadar risk altında olma olasılığı daha yüksekti.

Araştırmalar, daha az çikolata, tatlı, tereyağı, şekerli içecekler ve konserve yiyecekler yemenin orta yaşta daha düşük kardiyovasküler hastalık veya ölüm riski ile ilişkili olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Lebanon24.com

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Özgür

Yalancılar! suni veya işlenmişler arasına tereyağını katmışlar.

Tereyağı

Büyük dedem çok tereyağı tüketirdi. 107 yaşında vefat etti. Suç tereyağında değil, hayvanlara verilen gdo'lu yem, hormon ve antibiyotiklerde. Tereyağı üretiminde kullanılan katkılarda..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23