Erdoğan: Siyasetçi kılığındaki korkaklardan da hesap sorulacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de toplu açılış töreninde konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle;
(Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin sözcüsü gibi konuşuyor) gibi yakıştırmalar, kusura bakmasınlar bizim prim vereceğimiz yakıştırmalar değildir. Biz, hükümetimizle bir cumhurbaşkanı olarak, iktidarımla el ele, omuz omuza, Türkiye'yi daha ileriye nasıl taşırız bunun gayreti içerisinde olacağız.
(IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler) Üzüldüğünüzü biliyorum. Bu şımarıklık karşısında, bu nankörlük karşısında, sabırla ve metanetle durduğunuzu da biliyorum. Biz milletçe bu sağlam duruşumuzu bu sabırlı duruşumuzu asla bozmayacağız. Bu sokağa dökülenler, bu teröristler, bu Vandallar, bu yağmacılar aslında milletin öfkelenmesini, milletin taşmasını, milletin karşılarına çıkmasını istiyorlar. Bunların asıl amacı bu, bunların kurdukları tuzağın asıl hedefi bu.
Sokaktaki bu teröristlerden olduğu kadar, onları sokağa itekleyen, onların arkasına saklanan siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bu tahriklerin hesabı sorulacaktır.
Devletin bankalarını yakacaksın, yıkacaksın. Bütün hepsini yakacaksın, yıkacaksın ondan sonra da utanmadan sıkılmadan burada banka yok mu diyeceksin? Okulları yakıyorsunuz, hastaneleri yakıyorsunuz, huzurevlerini yakıyorsunuz, çocukların kaldığı pansiyonları yakıyorsunuz. Siz nasıl bir siyasetçisiniz? Siz nasıl bir insansınız?
Bu sokaktaki piyonlar ve onların ipini tutan efendileri Türkiye'nin 90'lara dönmesini istiyor ve bunun için yakıp yıkıyorlar. Türkiye 90'lara dönmeyecek. Hem güvenliği en üst seviyede muhafaza edeceğiz hem de inadına demokrasi, inadına özgürlük, inadına barış ve kardeşlik diyeceğiz.
Biz devlet olarak bu vatan topraklarını asla bu teröristlere yar etmeyiz. Gereken neyse onu yaparız. Asla bundan taviz vermeyiz, bedeli ne olursa olsun yaparız. Bu sokağa çıkanlar da bu piyonları sokağa itenler de bir şeyin farkında değiller. Türkiye Cumhuriyeti devleti bundan 15 yıl 20 yıl önceki şartlarda değil. TSK bugüne kadar hiç olmadığı şekilde donanımlı, müteyakkız ve her duruma hazırlıklı. Emniyet teşkilatımız son derece dikkatli, son derece tecrübeli.
Türkiye Cumhuriyeti gerek başbakan olduğum dönemde, gerekse şu anki başbakan ve hükümetimiz, bugüne kadar hiçbir terör örgütüne en ufak bir bu tür destek asla vermemiştir. Hükümetimize, devletimize bu tür iftirayı yapanlar, çok açık ve sert konuşuyorum, alçaktır, bunlar vatan hainidir. Kim bu ifadeleri kullanıyorsa, hukukta bir kaide var: 'İddia sahibi iddiasını ispatla' mükelleftir. Kim hangi iddiayı ortaya atıyorsa, bu iddiasını ispatla mükelleftir. İspat edemiyorsa alçaktır, haindir.
Başınız öne eğilmesin. Karamsarlığa, kötümserliğe asla prim yok. Umutsuzluğa asla ve asla mahal yok. Türkiye'nin emin ellerde ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğini unutmayın. Kötü, kötülüğünü yapacak ama biz iyilik için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.
Dün bazı uluslararası gazete ve dergiler, adeta düğmeye basılmışcasına, 'Türkiye'de çözüm süreci bitiyor' diye ortak bir ağızla yayın yaptılar. İçeride de bazı medya kuruluşları, bazı kalemler çözüm süreci bitiyor zannıyla adeta avuçlarını ovuşturuyorlar. Biz çözüm sürecini teröre, terör örgütlerine, onların kanlı tuzaklarına kurban etmeyiz. Çözüm süreci, kardeşlik sürecidir ve inşallah Türkiye 77 milyonun kardeşliğini en güçlü şekilde tesis edecektir.
Kürt kardeşlerimize anne babalara diyorum ki huzuru bozan karanlık ellerde oyuncak olan, kanları üzerine kirli hesaplar yapılan çocuklarınıza lütfen sahip çıkın. Eğer Kürt bir ailenin çocuğu elinde molotofla sokaklarda bu tür her yeri yakıyor yıkıyorsa kusura bakmayın anne babalar da bundan sorumludur, onlar da evlatlarına sahip çıkacaklar. Ey anneler, ey babalar bu çocukları, bu gençleri lütfen sokaklardan toplayın. Yarın siz de 'Benim oğlum, benim çocuğum dağda' diyemezsiniz, bununla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu terör örgütü de bu siyasi parti de sizin çocuklarınızın kanı ve canı üzerinden hesaplar yapıyor. Sizin çocuklarınızı kullanarak uluslararası karanlık çetelere maşalık yapıyorlar. Çocuklarınızı kullandırtmayın, gençleri kullandırtmayın. Hem kendiniz acı yaşamayın, hem de Türkiye'nin acı yaşamasına müsaade etmeyin.
Kürt kardeşlerimize anne babalara diyorum ki huzuru bozan karanlık ellerde oyuncak olan, kanları üzerine kirli hesaplar yapılan çocuklarınıza lütfen sahip çıkın. Eğer Kürt bir ailenin çocuğu elinde molotofla sokaklarda bu tür her yeri yakıyor yıkıyorsa kusura bakmayın anne babalar da bundan sorumludur, onlar da evlatlarına sahip çıkacaklar. Ey anneler, ey babalar bu çocukları, bu gençleri lütfen sokaklardan toplayın. Yarın siz de 'Benim oğlum, benim çocuğum dağda' diyemezsiniz, bununla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu terör örgütü de bu siyasi parti de sizin çocuklarınızın kanı ve canı üzerinden hesaplar yapıyor. Sizin çocuklarınızı kullanarak uluslararası karanlık çetelere maşalık yapıyorlar. Çocuklarınızı kullandırtmayın, gençleri kullandırtmayın. Hem kendiniz acı yaşamayın, hem de Türkiye'nin acı yaşamasına müsaade etmeyin."