• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan, o bölgenin rol modeli

Yeniakit Publisher
2016-04-13 10:51:00 -
Erdoğan, o bölgenin rol modeli

Gazetemiz Yazarı Ayhan Demir, "Erdoğan, Balkanlar’ın rol modeli" başlıklı bugünkü yazısında, "Türkiye’nin bugün geldiği noktanın baş mimarı, Allah’ın izniyle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu sebeple, Balkan ülkelerinin Türkiye ilgisinin merkezinde Sayın Erdoğan yer alıyor." ifadelerine yer verdi.

İŞTE O YAZI:

İki binli yılların büyüyen Türkiyesi, dünyanın birçok bölgesi gibi, Balkanlar için de önemli bir rol model olma özelliğine sahip. Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, hatta Yunanistan ve Sırbistan devlet adamları, Türkiye’yi dikkatle takip ediyorlar.

Sadece Balkan devlet adamları değil, bölgedeki Türkler, Boşnaklar, Arnavutlar, Makedonlar, Yunanlılar ve Sırplar için de benzer bir durum söz konusudur. Öyle ki AK Parti, ‘yurtdışında’, Türkiye’den daha yüksek bir oy oranına sahip. AK Parti’nin her seçim zaferi, Saraybosna, Üsküp, Prizren ve Tiran sokaklarını da hareketlendiriyor. AK Parti, Balkan ülkelerinde seçime girse, birçoğunda tekbaşına iktidara gelebilir.

Türkiye’nin bugün geldiği noktanın baş mimarı, Allah’ın izniyle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu sebeple, Balkan ülkelerinin Türkiye ilgisinin merkezinde Sayın Erdoğan yer alıyor. 

Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enes Durmişeviç’in şu teklifini hatırlıyorsunuzdur: “Eğer Erdoğan’la sorun yaşıyorsanız, bir Boşnak olarak, 150 bakanımızı bir Erdoğan’a değişirim. Böyle imkan olsaydı, 150 bakanımızı bir Erdoğan için teklif ederdim.”

Sayın Erdoğan’a hayranlık duyan Balkan devlet adamlarının en başında Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi ve SDA lideri Bakir İzetbegoviç yer alıyor. SDA ve Bakir İzetbegoviç, 12 Ekim 2014’de gerçekleştirilen son genel seçimlerde, AK Parti ve Erdoğan vari bir kampanya yürütmüştü. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO


YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23