• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan, Baykal’ın yüzüne yüzüne vurmuştu! İmamoğlu’na ders olacak görüntüler

Yeniakit Publisher
2022-01-22 19:23:00 - 2022-01-22 19:24:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li İmamoğlu’na ders veren nitelikteki bir televizyon konuşması ortaya çıktı. Erdoğan, yıllar önce yaptığı konuşmada mahkemelerde açılan davalarla nasıl köşeye sıkıştırıldığını ve bütün baskılara rağmen İstanbul’da büyük başarılara imza attığını tek tek anlattı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Deniz Baykal’la katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmalar İmamoğlu’na ders olacak görüntüler ortaya çıktı. 

“Yaptıkları yatırımların yüzde 80’inini krediyle yaptılar”

İBB’yi seçildiğinde 2 milyar dolar borçla devraldığına dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı televizyon programında şunları söylediği ortaya çıktı: 

“İstanbul Büyükşehir Belediyesini ben teslim aldığım zaman maaşlar ödenmiyordu. 2 milyar dolar İBB’nin borcu vardı. Ben böyle bir belediyeyi devraldım. Devraldıktan sonra İstanbul çöp dağları içerisinde, sular akmıyor, hava kirliliği almış başını gidiyordu. Ulaşım durma noktasına gelmiş… Böyle bir dönemde alınan bir belediye, bu kadroyla beraber borçları ödemeye başlıyor, 2 milyar dolar borç 1 milyar dolara düşürülüyor. O dönemde 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştiriyoruz, öz kaynaktan, kredi ile değil. Ama benden önceki yönetim, CHP’li sayın Sözen’den teslim aldım. Yaptıkları yatırımların yüzde 80’inini krediyle yaptılar. Ki bizim yatırımımızın boyutunda da değil.”      

“İstanbul’un çehresi bizim dönemimizde değişti”

CHP’li Sözen döneminde İBB’nin tamamen krediyle yönetildiğini fakat buna rağmen işçilerin maaşlarının ödenmediğini söyleyen Erdoğan, KanalD’de yayınlanan ‘Seçim Arenası’ programında yaptığı anlaşılan konuşmada şunları söylemişti:

“Biz, bütün bu borçların yarısını ödedik, bunların yanında maaşları öder hale geldik. İstanbul’un çehresi bizim dönemimizde çok ciddi bir değişim sürecine girdi. Girdiği içindir ki ikinci dönem aynı anlayış, aynı zihniyet İstanbul’da seçim kazandı. İşte bu ekip, borçları yüzde 50 indiren ekiptir. Demek ki bu ekip, üreten bir ekiptir, tüketen ekip değil.”       
ÖNE ÇIKAN VİDEO

  

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sukru

İstanbul ne yazıkki o günleri unuttu ve belasını da buldu.

www

Papazogluna oy verenler bu günkü duruma müstahaklar. Umarim bir defaki secime kadar cok daha beter olurlar. Benim en cok sevmedigim kisiler degisiklik olsun diye Papazogluna oy verenler. CHPli millet ve din düsmanlari ve diger hainler zaten ona oy verdiler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23