• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Engelsiz taksiler" ulaşımda engelleri kaldırıyor

Yeniakit Publisher
2020-02-20 14:03:07 -
"Engelsiz taksiler" ulaşımda engelleri kaldırıyor

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de tekerlekli sandalye kullananlara randevu sistemiyle ücretsiz hizmet veren taksiler, engellileri başta sağlık kuruluşları olmak üzere gidecekleri yere ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Engelsiz Kocaeli Taksi", engellilere ücretsiz hizmet sunuyor.

İçi özel dizayn edilen 3'ü minibüs, 2'si hafif ticari araç olmak üzere 5 engelsiz taksi, kentte yaklaşık 4 yıldır kullanılıyor. Engellilerin bir gün öncesinden telefonla randevu aldığı taksiler, belirlenen saatte yolcuyu evinden alarak gitmek istediği yere bırakıyor.

Bu kapsamda "Engelsiz Kocaeli Taksi", Kandıra ilçesinde yaşayan ve sağlık raporu olması gereken 49 yaşındaki engelli Ahmet Sarıbaş'ın yardımına yetişti.

Kas hastalığı nedeniyle güçlükle yürüyen Sarıbaş, taksi ile evinden alınarak Seka Devlet Hastanesine götürüldü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Doğduğu günden beri bu hastalıkla mücadele ettiğini belirten Sarıbaş, "Zamanla yürüyemez hale geldim. Hastane ve diğer işlerim için ulaşım sıkıntım vardı. Allah belediyemizden razı olsun. Mağduriyetim giderildi. Ne zaman arasam, yardımıma koşuyorlar." ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23