• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emekli intibak yasası ne zaman çıkacak? Emekliye intibak var mı?

Yeniakit Publisher
2021-09-19 15:48:00 - 2021-09-19 15:49:11
Emekli intibak yasası ne zaman çıkacak? Emekliye intibak var mı?

Emekli ve emekli temsilcileri, emekli aylığı hesaplama karma sistemi' aylıklar arasında eşitsizliği artırdığını söyleyerek 'tek bir aylık hesaplama sistemi' getirilmesi çağrısında bulunmakta. Peki emekli intibak yasası ne zaman çıkacak? Emekliye intibak var mı?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Kazım Ergün başkanlığında, Türkiye'nin ve emeklilerin gündemini değerlendirmek üzere dün Ankara'da toplandı. Toplantının sonuç bildirisinde, istihdam artırıcı üretim modellerinin acilen hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi. Bildiride şu ifadelere yer verildi: "Emeklinin, intibak sorunu en geç 2022'de çözülmeli. 2000 sonrasında emekli olanları mağdur eden ve aylıkları düşüren, 'emekli aylığı hesaplama karma sistemi' aylıklar arasında eşitsizliği artırmıştır. Bu nedenle, her yıl aylıkları düşüren emekli aylığı hesaplama sistemi değiştirilmeli, çalışılan dönemler için 'tek bir aylık hesaplama sistemi' getirilmelidir. TÜFE'ye endeksli yüzdeli zamlar, aylıkları düşük olan emeklilerimizi mağdur eden bir sisteme dönüştüğünden 5510 sayılı Kanun'un 55. maddesi değiştirilmeli ve seyyanen zamlar ile birlikte refahtan da pay verilmelidir.” denildi.

Emekli bayram ikramiyesi artacak mı?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) bildirisinde emekli bayram ikramiyesine de vurgu yapıldı. Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin günün koşullarında yetersiz kaldığı ifade edilen bildiride, bunların enflasyona endekslenmesi talebi de yer aldı. Aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerinin yapılması isteğinin yer aldığı bildiride, yetersiz kalan promosyon ödemelerinde artışı öngören bir güncelleme yapılması gerektiği belirtildi.

Emekli ek ödeme oranları yükselecek mi?

Vergi iadesinin yerine getirilen ve yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme yüzdelerinin KDV ve ÖTV oranları esas alınarak yüzde 8-10 oranlarına yükseltilmesi gerektiği ifade edilen bildiride, emeklilerin, ödeme gücünü aşan katkı paylarından muaf tutulması istendi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emekli

2020 dediniz çıkmadı 2021 dediniz şimdi 2022 den bahsediyorsumuz beş milyon emekliyi açlıga mahkum etti bu. Hükümet 2023 de beş milyon Emekli den hangi yüzle oy isteyeceksin 2023 de beş milyon emekli bu hükümete intibak yapacak kendileri bal bakla için de yaşıyorlar emekli liler aç aç

ATTİLA

Ben şunu sormak istiyorum cevabı biliyorum Bize öğretilen Ahlak kuralları dini kurallar bizi yönetenler için geçerli değil mi değil se o zaman ortada inanacak bir şey yok demektir ADALET yoksa hiç bir şey doğru değildir. Ben hakkımı kesinlikle en üstekinden en alttakine kadar helal etmiyorum zehir zıkım olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23