Elmalı turta tarifi, nasıl yapılır? Kolay elmalı turta tarifi
Tarçın ve elmanın lezzetli buluşmasını bu tarifle evde kolayca yapabilirsiniz.
Tarçın ve elmanın lezzetli buluşmasını bu tarifle evde kolayca yapabilirsiniz.
Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 paket yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şeker vanilin
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 4 adet elma
- 1 su bardağı şeker (isteğe göre azaltılabilir)
- 1 yemek kaşığı tarçın (isteğe göre azaltılabilir)
- İsteğe bağlı ceviz
Yapılışı
Margarinizle tepsinizi yağlayın sonra hepsini tavada eritin. Sıcaklığı hafif gidince kabınıza döküp un hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Ardından unu ara ara ekleyip yoğurup yapışmayan yumuşak bi kıvam elde edin. Hamurunuzdan parmak büyüklüğünde 4 parça ayırın. Kalan hamurunu tepsiye eşit şekilde elinizle yayın. Sonra elmalarınızı rendeleyip tavaya koyun. Şekerini de ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Tarçın ve cevizini de ekleyip sıcaklığı çıktıktan sonra hamurun üzerine yayın. Buzluktan parça hamurlarınızı çıkartıp üzerine eşit şekilde rendeleyin ve önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.