• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eleştirilerin odağındaydı! İlber Ortaylı’yı suçladı

Yeniakit Publisher
2019-11-11 08:19:00 - 2019-11-11 08:31:23
Eleştirilerin odağındaydı! İlber Ortaylı’yı suçladı

Mustafa Kemal’e olan benzerliğiyle önplana çıkan bu sayede çeşitli etkinliklere davet edilen Göksel Kaya’nın kendisine yönelik iddialara cevap verdi. Kaya, tarihçi İlber Ortaylı’nın kendisine yönelik eleştirilerine ise suçlama ile cevap verdi.

Mustafa Kemal'e olan benzerliğiyle etkinliklerde görev alan oyuncu Göksel Kaya’nın bazı görüntüleri bir süredir tartışmalara neden oluyor.

Öyle ki Kemalist dernekler bu şahsa tepki göstererek, Mustafa Kemal kılığına bürünen Göksel Kaya’nın bu benzerliğini istismar ettiğini açıkladı.

Kamuoyunda Göksel Kaya’nın Mustafa Kemal’e benzerliğini kullanarak vatandaşları maddi manevi zarara uğrattığı, gittiği lokantalarda ve kafelerde hesap ödemediği gibi iddialar çoğalınca Kaya da açıklama yaptı.

“Suçlamaları kabul etmiyorum” diyen Kaya, “Ben 2005 yılından bu yana tiyatrocuyum ve davetlere katılıyorum insanlar bana paşam diyor bu hoşuma gidiyor ama kimseye bunu zorla söyletmiyorum kişiler kendileri bunu söylemek istiyor” ifadelerini kullandı.

Göksel Kaya, İsmail Saymaz’ın, “Nasıl Atatürk soyadını kullanmak yasaksa kendisini Atatürk’e benzeterek hayatını sürdüren bu adam da engellensin. Ayıp artık” demesine de yanıt verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaya “Beni eleştiren İsmail Saymaz 2016'da giydiğim üniformalı bir fotoğrafımı paylaşıp, 'bu adamı durdurun' diyor, arkasında kimler var kim yaptırıyor bilmiyorum ya da beni eleştirerek gündeme mi gelmeye çalışıyor anlamadım” dedi.

İlber Ortaylı'yı suçladı

Kaya, Tarihçi İlber Ortaylı’nın da “Atatürk, tarihi ve hassas bir kişiliktir. Turistik vodvile döndüremezsin” sözlerine, “İlber Ortaylı beni eleştirmiş yazı yazmış İlber Ortaylı dediğimiz kişi 2013 yılında Japonya büyükelçiliğinin verdiği bir davette Kamer Genç oradaydı İstiklal Marşı için 'bıktık artık yıllardır bu marşı dinlemekten ve söylemekten artık değişmeli' diyen kişidir” ifadeleriyle karşılık verdi.

Başkalarına, Atatürk’e benzerliğini kullanarak mesaj atıp taciz ettiği de iddia edilen Göksel Kaya, “Bunu Cumhurbaşkanı danışmanı Yiğit Bulut yapmıştır. CHP’ye seçim kazandırmak için ekose ceketini giydi diyerek sosyal medyada foto mu paylaştı. Yok be kardeşim kimseye böyle bir mesaj göndermedim” dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SOKAĞIN SESİ

PAŞAMMIŞ MIŞ! Adam kendi SÖYLÜYOR " hoşuma gidiyor" diyor ARTIK GURURLANMAYA BAŞLAMIŞ! GURUR ŞEYTANDAN DIR! SEN KİMSİN DE ATATÜRK ÜN SIRTINDAN GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORSUN, ÇIKAR MENFAAT PEŞİNDESİN.

sukru

Herşeye rağmen Türkiye'de bir ilerlemenin olduğu kanaatindeyim.Niye derseniz yetmişli yıllarda değil kılığına girip sokakta gezmek,sinemada dahi canlandırabilmek ne mümkündü.Hatırladığım bir filmde sadece bir el ve bastonla kısa bir seslendirmesini görmüştüm,tıpkı bir peygamber muamelesi yapıyorlardı,gerçi halen bazılarının peydamberi hâlâ,Yemin ediyorum bazı kişilerden o bizim haşa allahımız dediğini bile duydum.olmayan mezhebini söylememe gerek yok sanırım.Atatürkün topluca bombalattıklarından diyeyim siz anlayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23