Ekonomik operasyonlara karşı şerbetliyiz
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar, Türkiye’nin son zamanlarda yaşanan ekonomik operasyonlara karşı “şerbetli” olduğunu söyleyerek, “Bu saldırılar devam edebilir, dikkatli olmak lazım” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar, Türkiye’nin son zamanlarda yaşanan ekonomik operasyonlara karşı “şerbetli” olduğunu söyleyerek, “Bu saldırılar devam edebilir, dikkatli olmak lazım” dedi.
‘Riskler ve fırsatlar’
İstanbul Aydın Üniversitesinde gerçekleştirilen “Türkiye Ekonomisinde Güncel Konular: Riskler ve Fırsatlar” panelinde konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar, geçtiğimiz günlerde döviz kurlarında ve emtia fiyatlarında gerçekleşen ani yükselme için “Türkiye bu tip ekonomik saldırılara karşı şerbetlidir” değerlendirmesinde bulundu.
“Dikkatli olmak zorundayız”
Martın son haftasında döviz kurlarında ve altın fiyatlarında yaşanan ani yükselişi hatırlatan Prof. Dr. Aybar, “Türkiye bu tip operasyonlara karşı amiyane tabirle şerbetli bir ülkedir. Çünkü zamanında bu tip operasyonlara karşı sarsılmamak için gerekli düzenlemeleri yapmıştır. Nitekim bu son olayda da Merkez Bankası’nın müdahalesiyle döviz ve altın fiyatları da tekrar eski düzeylerine geldi. Ancak bu saldırılar önümüzdeki dönemlerde de devam edebilir. Bu nedenle dikkatli olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.