• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde ekmek yapımı meğer bu kadar kolaymış: Peynir yerine bunu tüketin! Püf noktası

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Evde ekmek yapımı meğer bu kadar kolaymış: Peynir yerine bunu tüketin! Püf noktası

Popüler aşçıların yaptığı sarımsaklı ekmek tarifi: peynir, un, maya, şeker ve tuz gibi malzemelerden yapılan sarımsaklı ekmek ağızda adeta lezzet şöleni yaşatıyor. İşte ayrıntılar...

Aşçı Uğur Kardaş sarımsaklı ekmeğin püf noktasını verdi. Uğur Kardaş’ın hazırladığı sarımsaklı ekmek için malzemeler şu şekilde:

4 su bardağı un,

1 paket kuru maya,

1.5 tatlı kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

2 yemek kaşığı sıvıyağ,

2 su bardağı ılık su (un markasına göre su miktarı değişebilir, kontrollü olmanızda fayda var)

Üzeri için 1 yumurta sarısı.

İçi için Ricotta peyniri ya da labne peyniri

Sosu için:

1 avuç maydanoz

1 baş sarımsak

Yarım çay bardağı sıvıyağ.

Maya, şeker, su, yağ ve tuzu güzelce çırpın.

Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakın.

Sıra peynir karışımına geldi. Ricotta peyniri ya da labne peyniri maydanoz, sarımsak ve tuzla karıştırın.

Yarım saat dinlendirip 4 eşit parçaya böldüğünüz hamuru yağ ile elinizde açıp katlayın.

Üzerine yumurta sürün.

180 derecelik fırında 6-7 dakika pişirin.

İçine peynir harcını ve yağını sürün.(cnnturk)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23