• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

E-ticarette hem fırsat hem destek var

Yeniakit Publisher
2020-07-21 11:25:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
E-ticarette hem fırsat hem destek var

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, salgın sürecinin e-ticaretteki fırsatları artırdığını belirterek, “E- ticarette fırsatların yanında destek de var. Özellikle KOBİ’lerimiz bunları değerlendirmeli” dedi. COVİD-19 salgınının alışveriş alışkanlıklarını hızla değiştirdiğini söyleyen İSTİB Başkanı Ali Kopuz, içinde bulunulan dönemde e-ticaretin öneminin daha iyi anlaşıldığını ve yıllar sürecek gelişmenin aylar içinde gerçekleştiğini ifade etti.

Son dönemde yapılan alışverişlerde ilk kez kullanılan kredi kartlarının sayısının olağanüstü derecede arttığını vurgulayan Kopuz, “Bu durum e-ticaretin yarınının bugün yaşanmaya başladığının en güzel göstergesi. Fırsatlar artıyor ve hepimiz bunun farkındayız. Ancak e-ticarete verilen desteklerin yeterince farkında değiliz. Son zamanlarda KOBİ’lerin yeni ekonomiye uyum sağlaması için birçok destek açıklandı. Firmalarımız bu desteklerden yararlanma konusunda daha aktif olmalı. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve TÜBİTAK’ın e-ticareti destekleyen çalışmaları var. Üstelik bu desteklerin yanında konuyla ilgili eğitimler de veriliyor” diye konuştu.

Müjde de verdi

Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın, başlattığı ‘e-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız’ kampanyasından 135 bin KOBİ’nin yararlandığını söyleyen Ali Kopuz, E-ticarete entegre olmamış KOBİ’miz kalmamalı. Ticaret Bakanlığımız, e-ticaret sitesi üyelik giderlerinin önemli kısmını karşılıyor, web sitesi üyeliği giderlerini destekliyor, gerektiğinde yazılım giderlerine de katkıda bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23