• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyaya İngilizce olarak duyuruldu! Türkiye'den son dakika İdlib mesajı

Yeniakit Publisher
2020-02-28 10:44:00 - 2020-02-28 10:50:03

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Dünyaya İngilizce olarak duyuruldu! Türkiye'den son dakika İdlib mesajı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından İngilizce olarak duyurduğu mesajında "Türkiye kendini savunma hakkını kullandı ve İdlib'de insani felaketi önlemek için operasyonlarını uluslararası yasalara saygılı şekilde yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin güneyinde yer alan İdlib kentinde, Suriye rejim güçlerinin Türk askerini hedef aldığı ve 33 şehit verdiğimiz saldırı sonrası karşılık verildi. Harekete geçen TSK, çok sayıda rejim noktasına atışlar gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama da Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığından geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından İngilizce olarak paylaştığı mesajında "Türkiye kendini savunma hakkını kullandı ve İdlib'de insani felaketi önlemek için operasyonlarını uluslararası yasalara saygılı şekilde yürütüyor. Suriye'de uçuşa yasak bölge uygulamalı" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

Uluslararası toplumun Suriye'de uçuşa yasak bölge uygulaması gerektiğini vurgulayan Altun şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye kendini savunma hakkını kullandı"

"Suriye'de rejim, Astana sürecindeki taahhütlerini yerine getirmeyi reddetti. Türkiye kendini savunma hakkını kullandı ve İdlib'de insani felaketi önlemek için operasyonlarını uluslararası yasalara saygılı şekilde yürüttü. Suriye'de rejim etnik temizlik yapıyor, milyonlarca insanı İdlib'in dışına sürülüyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

....

Bence artık esedin yerleşim yerlerini vurma zamanı geldi. Mesela polisleri ve hapishaneleri ki mahkumlar kurtulsun.

Kocaman hiç

Kocaman hiç böyle bir söylem olamaz yazıklar olsun gokkkubbeyi başınıza geçireceğiz denmeli bence
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23