• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyaca ünlü ekonomistten Türkiye çıkışı: Patlama yapabilir!

Yeniakit Publisher
2022-10-27 20:57:00 - 2022-10-27 22:58:31
Dünyaca ünlü ekonomistten Türkiye çıkışı: Patlama yapabilir!

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Robin Brooks, Türkiye'nin güçlenen ekonomisine dikkat çekerek, "Türkiye'nin küresel ekonomide başarılı olması için şartlar çokça var. Tek gereken makro istikrar ve Türkiye patlama yapacak." yorumunda bulundu.

Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Robin Brooks, Türkiye'nin yüksek ihracat hacimlerinde patlama yaşadığına dikkat çekti. Brooks, bununla beraber küresel ekonomide Türkiye'nin rekabet gücünün yükseldiğinin altını çizdi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Ekonomist Brooks, sosyal medya hesabından paylaştığı grafikle beraber Türkiye ekonomisi üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye patlama yapacak"

İşte o paylaşım:

Grafikte kırmızı renkte görüldüğü gibi Türkiye, diğer gelişmekte olan pazarlardan farklı olarak ihracat hacimlerinde bir patlama yaşadı. Türkiye'nin büyük ihracat rakamları ve rekabet gücü göz önüne alındığında Türkiye'nin küresel ekonomide başarılı olması için şartlar çokça var. Tek gereken makro istikrar ve Türkiye patlama yapacak.

İhracatta rekorlar serisi sürüyor

Eylül ayında Türkiye'nin ihracatı geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolar oldu. Bu rakam tüm zamanların en yüksek eylül ayı ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'nin 2022 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracatı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış ile 188,2 milyar dolar seviyesine çıkarak oldukça güçlü bir performans gösterdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adil

Adama rüşvet vermişler konuşmuştur,he belli patlama yaptığı bir kilo peynir olmuş 120 tl

Kocasolak

İhracat bir rekor kırıyor ithalat on rekor kırıyor. Türkiye GSMH da dünya sıralamasını korudu diye de yazmışsınız YALAN! 16. Sıradan 23. Sıraya düşmüşüz. Oyun kesinlikle AK partiye ama DOĞRULARI saptırmak bize zarar verir. Zillere oy verecek adamda akıl yoktur, PKK ile iç içe bir iktidarı Allah göstermesin. Ancak YALAN üzerine bina kurulmaz. AK parti İSRAF önleme siyaset bildirisi yayınlayıpuygulamalı. Emekli bürokratlara bile makam araçları ve korumalar veriliyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23