• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya bakıyor eşkıya yıkıyor

Yeniakit Publisher
2019-07-23 09:49:00 - 2019-07-23 10:49:10

Filistin’deki işgali sürdüren Siyonistler, dün de Müslümanlara ait evleri yıktı. İsrail, Doğu Kudüs’te Ayrım (Utanç) Duvarı’nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait evleri yıkıp, topraklarına el koydu.

Barbar İsrail’in Filistinlilere yönelik zulmü ve hak gaspı sürüyor...

1967’den beri Filistinlilerin topraklarını zor kullanarak işgal eden İsrail, Müslümanları bölgeden tamamen atmak için yayılma politikasını sürdürüyor. İşgali genişletip Filistinlileri sürmeyi hedefleyen İsrail güçleri, dün yine işgal altındaki Doğu Kudüs’te Ayrım (Utanç) Duvarı’nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Müslümanlara ait evleri yıkmaya başladı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, çok sayıda İsrail askeri ve polisi, sabah erken saatlerden itibaren iş makineleri eşliğinde Doğu Kudüs’ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi’ne geldi. İsrail güçleri, İsrail Yüksek Mahkemesinin Sur Bahir bölgesindeki Ayrım Duvarı’nın devamı olan tel bariyerlere yakınlığı gerekçesiyle yıkımına karar verdiği Filistinlilere ait evlerden bazılarını zorla boşalttı. 

Dünyaya işgali durdurun çağrısı

Bölgedeki bazı evleri iş makinalarıyla yıkan Siyonistler bazılarını da patlayıcı yerleştirip yıktı. Filistinlilerin tapulu topraklarına el koyan Siyonistler, yayılma hedefini sürdürmüş oldu. Filistinliler ile Siyonist güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşanırken, polis ve askerler gözyaşartıcı bomba kullanıp kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Bu arada hukuksuz yıkıma karşı Hamas ve İslami Cihad, kınama açıklaması yapıp, uluslararası kurumları işgali durdurmaya çağırdı. 

Filistin: Yıkım etnik temizliğin parçası

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Milhim, İsrail güçlerinin Filistinlilerin evlerine yönelik başlattığı yıkımları “etnik temizliğin bir parçası” olarak nitelendirdi. Milhim, “Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında imzalanan anlaşmaya (Oslo Anlaşması) göre A bölgesinde yürütülen bu yıkımlar etnik temizliğin bir parçasıdır ve Filistinli nüfusu yerinden etmeyi amaçlamaktadır” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsrail’in Ramallah yönetimiyle Kudüs’ü ayırmak istediğini belirten Milhim, uluslararası toplumun bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Milhim, ayrıca, İsrail’in benzer sebeplerle Sur Bahir bölgesinde 200 kadar binayı yıkma ihtimali olduğunu belirterek tehlikenin büyüklüğüne dikkati çekti. Bu arada Filistin Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada da İsrail’in başlattığı yıkımlar kınandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

K MARAŞLI

Uyan müslüman uyan uyanda özüne dayan.!!! Müslümanlar bir vücudun organları gibi bir organ hastalanma tüm vucut etkilenir

ATATURKCU

DUSMANI DUSMANIN SILAHI ILE VURACAKSIN.MALESEF ISLAM DUNYASI TEKNOLOJI SANAYI BILIM ALANINDA GERI.ESKIYA ISRAILE HADDINI ANCAK TEKNOLOJIK OLARAK USTUN OLURSAN CEVAP VEREBILIRSIN.HAMASET EDEBIYATI HURAFE KAVGA COK NUFUS SOPA TAS ILE YENEMEZSIN.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23