Dondurulan etin besin değerini kaybetmeden ve üzerine bakteriler yerleşmeden doğru bir yöntemle çözülmesi sağlık açısından çok önemlidir. Peki donmuş et nasıl çözülür?
Eğer doğru bir yöntemle etlerinizi buzlardan çözdürürseniz besin değerini kaybetmeden tüketebilirsiniz.
Öncelikle uygulayacağınız yönteme göre etinizin çözülme süreci değişebilir. Uzmanlara göre, et dışarda değil de buzdolabının içinde çözülmeye bırakılmalıdır. Bu yöntemin uzun süren fakat daha sağlıklı bir yöntem olduğunu belirtiyorlar.
Buzdolabından çıkan et maksimum 12 saatte çözülür. Çözülmenin ardından en fazla bir gün buzdolabında muhafaza edilir. Çok fazla bekletmeden tüketmek gerekir.
Eğer acil yemek yapmanız gerekiyorsa, en kolay yöntem olan geniş bir kabın içerisine suyu doldurun, poşetli ya da ağzı kilitli etinizi suda bekletin. Su soğudukça suyu değiştirirseniz çözülme işlemini hızlandırmış olursunuz. Bu yöntemle 1-2 saat içerisinde etiniz çözülecektir.
Diğer bir yöntem ise, hızlı bir yöntem olan mikrodalgada çözmektir. Mikrodalgaların hızlı çözme özelliği vardır. Etinizi mikrodalganın içine sığacak büyüklükte bir kaba alın. Kabınızın aliminyum ya da metal olmamasına dikkat edin. Çözülme özelliğini seçin ve çalıştırın. Böylece etiniz hızlı bir şekilde çözülecektir. Mikrodalgada çözdüğünüz eti kısa sürede tüketmeye çalışın.
Kaynak: PratikBilgiler