• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Döner, sucuk ve köfteye sakatat karıştırılması artık yasak

Yeniakit Publisher
2016-01-24 18:49:00 -
Döner, sucuk ve köfteye sakatat karıştırılması artık yasak

'Sakatat-karkas et' düzenlemesi bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Düzenleme ile birlikte, döner, sucuk ve köfteye sakatat karıştırılması yasaklandı

Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatatkatılamayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi̇ Et ve Et Ürünleri̇ Tebli̇ği̇'nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılması yasağı mevcut tebliğle yürürlükteydi. 

Bugün yayımlanan değişiklikle söz konusu yasağa tabi ürünler açıkça belirtildi. Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak. 

Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilecek.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23