• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Donan gölde yaşam mücadelesi veriyorlar

Yeniakit Publisher
2017-01-25 10:51:00 - 2017-01-25 10:53:43
Donan gölde yaşam mücadelesi veriyorlar

Beyşehir Gölü'nün aşırı soğuklar nedeniyle buz tutması, bölgedeki su kuşlarını olumsuz etkiliyor.

 

Türkiye'nin önemli kuş cennetleri arasında bulunan, Konya'daki Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda onlarca tür yaşam sürüyor. 

Milli park alanındaki göl yüzeyinin buzlarla kaplanması, bölgede beslenen kuş türlerini de açlık tehlikesiyle karşı karşıya getirdi.

Beyşehir ilçe merkezinde, donan gölün kıyı kesiminde yiyecek arayan sakar meke ve martıları, sahilde gezinti yapan vatandaşlar, attıkları ekmek parçalarıyla besliyor. Beyşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları da zaman zaman yürüttükleri faaliyetlerle kuşlara yem desteği veriyor.

Balıkçıların bıraktığı balıklarla besleniyorlar

Gölün buz tutması nedeniyle suya dalıp avlanamayan balıkçıl gibi türler de yiyecek bulmakta zorluk yaşıyor. Kuşlar, bölgede faaliyetini sürdüren az sayıdaki balıkçıların kıyıya bıraktığı balıklarla besleniyor.

Balıkçıların av dönüşünde göl kıyılarına su kuşlarının beslenmesi için döktüğü, ekonomik değeri olmayan Çin sazanı, açlık çeken türlerin imdadına yetişiyor.

Kaynak: AA

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23