• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Domatesli biber salçası

Domatesli biber salçası nasıl yapılır? Kış mevsimi gelmeden hanımlar mutfaklara girip çeşit çeşit sos ve konserve hazırlıyor. Özellikle ağustos ve eylül aylarında hanımlar salça hazırlıklarına başlıyor. Pek çok kişi internette ev yapımı salça tarifi araştırıyor. Hanımlar sık sık karışık salça tarifi | pişirerek karışık biber salça nasıl olur |ev yapımı salça tarifi | kışlık salça tarifi | güneşte domates biber salçası yapımı konularını araştırıyor. Peki, salça güneşte nasıl pişer?

Yeniakit Publisher
2020-09-02 17:05:00 -
Domatesli biber salçası

Yaz aylarında ve sonbaharın ilk günlerinde mutfaklardan salça ve reçel kokuları yükselir. Kış boyu tazecik ve katkısız salça tüketmek isteyenler denenmiş lezzetli salça tariflerini araştırıyor. İşte, ev yapımı domatesli biber salçası tarifi…

Domatesli biber salçası tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilo domates
  • 12 adet kapya biber
  • 2 adet acı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Güneşte domates biber salçası nasıl yapılır?

Kış mevsimi gelmeden önce hanımlar kolları sıvadı mutfağa grip kışlık salça hazırlamaya başladı. Güneşte pişen lezzetli bir salça hazırlamak istiyorsanız; tarife geçelim.

İşe elbette domates ve biberleri yıkayarak başlıyoruz.

Yıkanan biberleri ortadan ikiye kesiyoruz ve tohumlarını çıkarıyoruz.

Tohumları çıkarılan biberleri büyük parçalar halinde doğruyoruz.

Sıra domateslere geldi. Domateslerin sap kısımlarını kesiyoruz. Ardından domatesleri kabuklarıyla küp küp doğruyoruz.

Genişçe bir tencerenin içerisine bir kat domates bir miktar kaya tuzu ve bir kat biber olarak malzemelerin hepsini yerleştiriyoruz.

Tencerenin kapağını kapatıp ve minimum 10-12 saat dinlendiriyoruz.

Bir gün sonra tencereye 1 su bardağı su ekleyip ve ocağın altını açıyoruz.

Salçayı 20-25 dakika ocakta pişiriyoruz.

Geniş bir kevgire salçayı alıp suyunun süzülmesini bekliyoruz.

Salçanın suyu süzülünce kalan malzemeyi blendardan geçiriyoruz.

Hazırlanan salçayı genişçe bir ya da iki tepsiye yayıyoruz.

Hazırladığımız salçayı güneş alan bir yere yerleştiriyoruz.

1-2 gün ara ara salçayı karıştırıyoruz.

Salça kıvam alınca toz biber ekleyip karıştırıyoruz.

Ardından salçayı sterilize ettiğimiz kavanozlara bölüştürüyoruz.

Bütün kış salçanın tazeliğini koruyabilmek için kavanozları serin ve kuru bir yerde muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı