• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu Akdeniz için ortak bildiri! HDP bakın ne yaptı

Yeniakit Publisher
2019-07-18 20:06:00 -
Doğu Akdeniz için ortak bildiri! HDP bakın ne yaptı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerini durdurmaya yönelik yaptırımlara ilişkin, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak bir bildiri imzaladı. HDP ise bu beraberliğe katılmama kararı aldı.

TBMM’de, AB Dış İlişkiler Konseyi Toplantısı Sonuç Bildirgesi’nde açıklanan yaptırımların, uluslar arası hukuka aykırı ve kabul edilemez bulunduğu belirtilen ortak bir metin hazırlandı. Ortak metine HDP haricinde TBMM’de grubu bulunan partiler imza attı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol, doğalgaz aramasını durdurmaya yönelik yaptırımlarına ilişkin, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak karar aldı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri sebebiyle aldığı tehditler üzerine birlik olan partilerin arasına HDP katılmadı.

Doğu Akdeniz bildirisi

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak bildirisinde; "Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partiler olarak Doğu Akdeniz bölgesi hidrokarbon kaynaklarının paylaşımı konusunda, bir oldu-bittiye getirerek Kıbrıs Türk’ünün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuk temelindeki meşru hak ve çıkarlarını görmezlikten gelme, yok sayma, hesaba katmama yönündeki tüm girişimleri, hesapları şiddetle telin ediyor, bu yönde siyaset yürüten çevrelerin politikalarına her hal ve şartta karşı olduğumuzu en açık ifade ile ortaya koyuyoruz." denildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sukru

HDP Türkiye'nin partisimi,ki katılsın.Onlar siyonist israilin uşağı olmuş aynı zamanda Amerika'nın iti olmuş bir güruhtur.

Vanlı mehmet

Kanlarının bozuk oldugu bir kere daha göstermìş oldular eger bunlarda şerefleri varsa biz türk kimligi taşımayız deyip kimliklerini meclisin önüne atarlar yeni kimliklerini ermenistandan almak için baş vururlar .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23