• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyarbakırlı vatandaşlardan HDP ve PKK'ya sert tepki

Yeniakit Publisher
2016-01-31 16:12:00 - 2016-01-31 16:19:40
Diyarbakırlı vatandaşlardan HDP ve PKK'ya sert tepki

Diyarbakır'da PKK'nın saldırılarından mağdur olup evlerini terk etmek zorunda kalan halk, evlerinden ayrılırken PKK ve HDP'ye sert tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler, evlerinden ayrılıyor.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerindeki operasyonlar devam ediyor.

Bu mahallelerdekiler ile sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen Melik Ahmet, İskenderpaşa, Camikebir ve Caminebi mahallelerinde oturan aileler de yaşadıkları tedirginlik yüzünden evlerinden ayrılıyor.

Aileler, el arabalarının yanı sıra elleriyle taşıdıkları eşyaları Sur dışında beklettikleri kamyonetlere yükleyerek göç ediyor.

TERÖR SALDIRILARI YÜZÜNDEN TAŞINDI

Evini terk etmek zorunda kalan S.G, teröristlerin saldırıları nedeniyle taşınmak zorunda kaldıklarını, sığındıkları evde 3 ailenin kaldığını söyledi.

"KİMSE DEMESİN DEVLET BİZİM EVİMİZİ BOMBALIYOR"

S.G, şöyle konuştu: "Korktuğumuz için ayrılıyoruz. Yazık değil mi bu halka? Olan halka oluyor. Şimdi orada çukur ve bombalar olduğu için operasyon yapılıyor. Ne yapıyorsa Kürt, Kürte yapıyor. Kürtün düşmanı da Kürttür, başka hiç kimse değil. Kimse demesin, 'Devlet, bizim evimizi bombalıyor' diye, böyle bir şey yok. Bomba yerleştirmeseler, kimse evinden çıkmaz."

HDP'Lİ VEKİLLERE TEPKİ

HDP milletvekillerine tepki gösteren S.G, "Milletvekillerimiz gelsin, burada konuşsun. Niye bizi kullanıyorlar?" dedi.

Terör saldırıları yüzünden yaşadığı mağduriyeti anlatan M.Ç. de 35 kişi aynı evde kaldıklarını dile getirdi. "35 kişi bir sofrada olabilir mi?" diye soran M.Ç, şunları kaydetti: "Yerde yatıyorum. Sabah uyandığımda her tarafım buz kesiliyor. İki çocuğumun psikolojisi bozulmuş, bunların hesabını Allah soracak. Bu insanlarımıza ve Diyarbakır'a yazık değil mi?"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23