• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyarbakır annelerinin tek isteği evlatlarına kavuşmak

Yeniakit Publisher
2020-11-22 16:53:24 -
Diyarbakır annelerinin tek isteği evlatlarına kavuşmak

Anne Songül Altıntaş: - "Umudum olmasa ben burada olmazdım. İnşallah, Rabb'im beni de tüm anneleri de sevindirsin" - Anne Esmer Koç: - "Kızım çık gel, askerimize ve polisimize teslim ol"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 447'nci gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişi sürdüren annelerden Songül Altıntaş, dağa kaçırılan oğlu Müslüm'e kavuşmak için oturma eylemi yaptığını belirterek 6 yıldır evladı için mücadele verdiğini söyledi.

Oğlu Müslüm'ü almadan oturma eylemine son vermeyeceğini ifade eden Altıntaş, "Oğlumu istiyorum ve örgü işliyorum. İnşallah oğlum gelince torunum olur diye işliyorum bunu. Allah'ın izniyle torunuma giydireceğim. Umudum olmasa ben burada olmazdım. İnşallah, Rabb'im beni de tüm anneleri de sevindirsin." diye konuştu.

Bekleyişini sürdüren annelerden Esmer Koç ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden 7 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Zübeyde için oturma eylemi yaptığını anlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kızından bugüne kadar haber alamadığını fakat onu kaçırıp dağa götürenlerin yakalandığını dile getiren Koç, "Onlara en ağır cezaları versinler. Serbest kalırlarsa fakirin fukaranın çocuğunu PKK'ya götürecekler. Kızım çık gel, askerimize ve polisimize teslim ol." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23