• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bayram namazı hutbesine yine kılıçla çıktı

Yeniakit Publisher
2020-07-31 11:31:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bayram namazı hutbesine yine kılıçla çıktı

Ayasofya Camii'nde kılınan ve cumaya denk gelen ilk namazda hutbeye kılıçla çıkan ve günlerce konuşulan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kurban Bayramı namazında da hutbeye elinde kılıçla çıktı.

Yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk bayram namazı bu sabah kılındı. Namazı kıldıran ve hutbe veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cuma namazında olduğu gibi bayram namazında da hutbeye elinde kılıçla çıktı.

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak hizmet veren ve geçen hafta cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, ilk bayram namazı heyecanı yaşandı.

Bir kez daha kılıçla hutbe

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, geçtiğimiz cuma namazında olduğu gibi bir kez daha hutbeye elinde kılıçla çıktı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

tenzile

çakı taşıma sünnettir! bugün cvumaya da aynı çekilde çıkacaktır! chpliler niye korkuyor kılıçtan anlamadım! osmanlı kılıçı değil mi o kıvrık olur? atandır ceddindire bu rahatsızlık niye? Osmanlı olmasa şimdi ... oğlanıydın bu topraklarda! 

Tarafsız

1-Osmanlı dan kimse utanmıyor, 2-Atalarımızla gurur duyuyoruz, 3-1919 daki Türkiye haritasına bak, bu toprakları bize kim vatan yapmış görürsün. 4-Tarihini oku, osmanlı sayesinde değil, Atatürk ve arkadaşları sayesinde bu ülkede özgürsün.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23