• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap

Yeniakit Publisher
2014-07-20 20:21:00 - 2014-07-20 20:21:43
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap

Dışişleri Bakanlığı, Kürecik'deki radarın terör devleti İsrail'i de koruduğunu iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

"İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısının bir an önce durdurulması ve kalıcı bir ateşkes sağlanması doğrultusunda yoğun bir çaba içinde bulunan ülkemizin sözkonusu tutumuna yönelik bazı mesnetsiz iddialar bağlamında NATO’nun Kürecik’teki radarının da gündeme getirildiği görülmektedir.

NATO füze savunma sistemi ve bunun bir unsuru olan Kürecik’teki radar, tamamen ulusal güvenliğimizin gereği çerçevesinde kurulmuş olup, Müttefik ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasını amaçlamaktadır. Bu çerçevede, ülkemiz de sistemin sağladığı koruma kapsamındadır.

Diğer taraftan, sistemin NATO üyesi olmayan hiç bir ülkeye koruma sağlaması mümkün değildir. İsrail de bilindiği gibi NATO üyesi değildir. NATO sisteminden elde edilmekte olan bilgiler NATO’nun mevcut usulleri çerçevesinde Müttefikler arasında paylaşılmakta ve İttifakın savunmasına yönelik olarak kullanılmaktadır. Bu bilgilerin NATO Müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı sözkonusu değildir. Bu husus, 2012 Şubat ayında ülkemizi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri tarafından da açık bir biçimde kamuoyuna hitaben vurgulanmıştır."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23