• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dikkatlerden kaçmadı... Taliban'ın Türkiye ziyaretinde çarpıcı detay

Yeniakit Publisher
2021-10-14 21:31:00 -
Dikkatlerden kaçmadı... Taliban'ın Türkiye ziyaretinde çarpıcı detay

Afganistan'daki geçici Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki beraberindeki üst düzey heyeti, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve Taliban heyetinin Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmesinde Afganistan'ı temsilen herhangi bir bayrak bulunmaması dikkat çekti.

ABD'nin çekilmesinin ardından başkent Kabil'e de girerek ülkenin yönetimini kontrolü altına alan Taliban'ın ilk faaliyetlerinden birisi Afganistan'ın resmi bayrağını indirerek örgütün bayrağını dalgalandırmak olmuştu.

Afganistan'ı temsilen herhangi bir bayrak bulunmadı

Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti ile Afganistan Geçici Hükumeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığında olan heyet, bakanlıkta bir araya gelerek resmi temaslarda bulundular.

Görüşmeden paylaşılan karelerde Türk bayrağının yanında Afganistan'ı temsilen herhangi bir bayrağın olmaması dikkat çekti.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Levent

Protokol kurallarına göre bir ülkenin temsilcisi aynı seviyedeki temsilci ile görüşürken iki ülkenin de bayrağı olur.

osman özkan

AFGANISTANLI YÖNETİCİLER EN BÜYÜK BAYRAKLARIYLA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPIYORLAR GÖRMEYEN GÖZLERE NE DİYELİM BİZİM BAKINIMIZ VE BUROKRATLARIMIZIN SURATLARINDA MASKE AFĞAN HEYETİNDE TEK BİR MASKE YOK BUNDAN DAHA İYİ BAYRAK,MI OLUR.ADAMLAR DÜNYAYA MEYDAN OKUYORLAR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23