• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devlet Su İşleri, Bırak bu işleri

Yeniakit Publisher
2014-10-21 14:01:00 - 2014-10-21 17:01:46
Devlet Su İşleri, Bırak bu işleri

Yazar Sinan Burhan, bakanların vatandaşlarımızı telefonla arayarak şov yapmalarına yönelik 'Devlet Su İşleri, Bırak bu işleri' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

YENİAKİT.COM.TRYazar Sinan Burhan, bakanların vatandaşlarımızı telefonla arayarak şov yapmalarına yönelik 'Devlet Su İşleri, Bırak bu işleri' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İŞTE O YAZI:

Yav kardeşim gün geçmiyor ki bakanlarla ilgili bir magazin haberi gündeme gelmesin. İsmini vermek istemiyorum hafta sonu yine bir haber düştü gazete ve televizyonlara. Kıymetli bir bakanımız bir vatandaşı arıyor ve diyorki ben filanca bakanım. Karşıdaki vatandaşımız da inanamıyor. Ne yani devletimizin çok kıymetli bakanı sıradan bir vatandaşı arar mı ? Beyimiz lütfetmiş aramış gariban vatandaşı. Boynu bükük gariban vatandaş da bu lütuf karşısında duygulanmış, inanamamış. Heyecanlanmış, ağlamış yada sevinçten uçmuş falan filan.

Bu bakış açısı baştan sona sakat bir anlayıştır. Kendini birinci sınıf gören, bir üst sınıftan gören kıymetli bakanlarımız sıradan bir vatandaşımızı arayarak ödüllendirmiş. Cevval basın danışmanlarıdan hemen durmadan bu haberleri tüm basın mensuplarına haber vermiş. Çok kıymetli bakanımız bir vatandaşı aradı. Vatandaş inanamadı. Vay be... Sanırsınki çok büyük bir haber. Haberin kendisi başlı başına fiyasko. Ne yani sayın bakan hazretleri ülke ekonomisine dev bir yatırım mı yapmış. Bu yatırım istihdama ve üretime katkı mı sağlamış?  Bana ne bakanın beni aramasından. Arayan kişinin hayatında ne yada neler değişmiş? Buradan peşinen belirteyim bu ayakları geçin. Siz özel ve önemli değilsiniz. Milletimizin her bir ferdi en az sizin kadar değerli. Hem arıyorsunuz ne diye basına teşhir ediyorsunuz. Sizin aramanız bizi hiç ilgilendirmiyor.

Bak sevgili bakanım ve kıymetli basın müşaviri dostum. Bu konular artık haber değil. Vatandaş samimi davranış istiyor. Samimi olan, içten olan her daim kazanır. Siz hizmetiniz yapın bırakın halkımız takdir etsin.

Buradan bir eleştirim de meslektaşlarıma. Daha düne kadar iktidarın nimetlerinden yararlananları eleştiriyordunuz. Şimdi çıkıp lütfen şunu demeyin. Efendim başbakanın özel uçağı ile parise gittik. Orada şu otelde kaldık. Otelin menüsü şöyle zengindi. Sayın Başbakanımız beni özel olarak çağırdı. Akşam yemeğini birlikte yedik. Buna benzer çok sayıda cümle duymak mümkün şükür eskisi gibi bu tür yazılar yok. Ama hala eski Türkiyenin alışkanlıkları devam ediyor. Yeni Türkiye'de üst perdeden bakışa yer yok, iktidar yanaşmalarına ihtiyaç yok. Yeni Türkiye'de hizmet var, eşit vatandaşlık var. Adalet var ayrım yok. Sınıf yok özel uçak yok. Beş yıldızlı otel ve güzellemeler yok.. Yeni Türkiye adam gibi adamların Türkiyesidir.

SİNAN BURHAN

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23