• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Destici’den ‘idam’ açıklaması!

Yeniakit Publisher
2019-09-18 16:06:00 -
Destici’den ‘idam’ açıklaması!

Partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 'Küçük yaşta çocuklarımızı, genç kızlarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar ve bizzat kurşunu sıkıp bombayı patlatarak ya da bunun emrini vererek Mehmetçik'imizi, polisimizi, sivilimizi katleden teröristler için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz' dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçen milli güreşçi Rıza Kayaalp ile Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Sümeyye Boyacı'yı tebrik etti.

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinin üzerinden 58 yıl geçtiğini hatırlatan Destici, "Bir daha Türkiye'nin haksız hukuksuz idamlarla karşı karşıya kalmamasını sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını bir kere daha çiziyorum" diye konuştu.

Destici, Diyarbakır'da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak parti binası önünde oturma eylemini sürdüren annelere destek verdiklerini belirterek, "Annelerin orada oturmasından rahatsız olarak, annelere devlet ya da Meclis kapısını gösterenleri biz iyi niyetli olarak görmüyoruz. Çünkü devlet şu anda mücadeleyi yapıyor ve annelerin orada oturması HDP'nin, PKK'nın bir şubesi olduğunun sonucudur" ifadelerini kullandı.

'HDP'lilerin onlardan farkı yok'

HDP'li 3 belediyeye kayyum atanması konusuna da değinen Destici, şöyle devam etti:

"Diğer HDP'li belediye başkanlarının da onlardan farkı yok. Onlara da kayyum atanmalı ki devlet rahat çalışsın ve PKK belediyelerden temizlensin dedik. Bugün bu talebimizin ve tespitimizin ne kadar haklı olduğunu en son Kulp'ta yaşanan hadisede gördük. Belediye başkanı, fen işleri müdürü ve belediyede çalışanlar işin içinde. Erzurum Karayazı'da gördük ve bugün yerine kayyım atandı. Bunların sivil vatandaşımızı, askerimizi ve polisimizi şehit edecek PKK eylemlerine vereceği desteği bugünden kesmemiz lazım."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Destici, 1 Ekim'de başlayacak olan yeni yasama yılında ilk olarak "Yargı reformu paketi"nin TBMM gündemine geleceğine dikkati çekerek yargının yeni anayasaya göre tarafsız ve bağımsızlığı ilkesinin tam olarak işletilmesi için her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

"Yargı paketi ile ilgili sürece iki itirazımız ve bir de önerimiz var. diyen Destici, şu değerlendirmede bulundu:

"İtirazımız şu, kişilerin kişilere karşı işlediği suçlarda devlet ne ne de ceza indirimi konusunda tasarruf kullanmamalı. Devlet kendisine karşı işlenen bir suç varsa bunu yapabilir. Bu da devletin yüceliğinin bir gereğidir. Önerimiz de şudur: İki suç kesimi için idam cezasının geri getirilmesi. Küçük yaşta çocuklarımızı, genç kızlarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar ve bizzat kurşunu sıkıp bombayı patlatarak ya da bunun emrini vererek Mehmetçik'imizi, polisimizi, sivilimizi katleden teröristler idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yazıYORUM

İdam için meclise teklifte bulunacak tınız Başkan ne oldu, Cumhurbaşkanı basın önünde meclis getirsin imzalarım diyor, kapı ardında çağırıp size ayar veriyor belli ki, yoksa o tasarı çoktan meclis gündemine gelmişti!

Abdullah

18 yaşaaltı evliliklere de idam gelmeli. Çocuklara göz dikene acınmaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23