• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Derin dondurucuda etin ömrü ne kadardır?

Derin dondurucuda etin ömrü ne kadardır? Kurban bayramında yapılan hazırlıkların telaşı ayrı oluyor. Özellikle eti kesme ve saklama kısmında evin her üyesine büyük işler düşüyor. İlk günden kesilip dondurucuya atılan etin tadı ve kıvamı güzel olmadığından, kasapların uyarısı, eti bir süre bekletmekten yana oluyor. Peki ama iyice dinlendirilen, bazıları dilimlenen bazı kısmı pişirilen, kıyma veya kavurma yapılan etler buzlukta ne kadar muhafaza edilir? Dondurucuya giren et ne kadar donmuş vaziyette kalır? Derin dondurucudaki etin ömrü kaç ay veya kaç yıldır? Et, kıyma, sucuk, sakatat pişmemiş et veya pişmiş et buzlukta kaç zaman bekletilebilir? Buzlukta et kaç yıl boyunca saklanır? İşte merak edilen ve tarafımıza yöneltilen bu soruların yanıtları...

Yeniakit Publisher
2020-07-30 19:51:00 -
Derin dondurucuda etin ömrü ne kadardır?

 

Derin dondurucuda etin ömrü ne kadardır?

Kırmızı et çeşitlerinin buzdolabı yerine derin dondurucuda saklamasıyla oluşacak gün farkı aşağıdaki örneklerde görülebilir:

  • Kuşbaşı et ve biftek buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 6-12 ay taze kalabilir.
  • Kıyma, köfte ve sakatat buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 3-4 ay taze kalabilir.
  • Pişmiş et ve et yemekleri buzdolabında 3-4 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.
  • Et suyu ve et suyuna yapılan çorbalar buzdolabında 1-2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 2-3 ay taze kalabilir.
  • Sosis ve salam gibi şarküteri ürünleri paketleri açıldıktan sonra buzdolabında en fazla 4-5 gün, füme etler 1 hafta saklanabilirken derin dondurucuda bu süre salamlar için 1-2 ay, füme etlerde 9-12 aydır.

Kurban eti nasıl kavrulur?

Kavurma et pişirmede kolay bir usuldür. Aynı zamanda eti muhafaza etme yöntemidir. Kavurma yaparken hayvansal yağlar kullanılabilir. Ancak illa da kuyruk yağı kullanmak şart değil, iç yağ ya da tereyağı da kullanılabilir. Kavurma hayvansal yağ ile yapılacaksa ilk önce yağ tencereye alınır ve kısık ateşte pişirilir. Eriyen yağ süzülür ve yağdan akan tanecikler ayıklanır. Sonrasında ise kuşbaşı doğranan etler yağa ekleyip, sotelenir. Kısık ateşte en az 2-3 saat pişirerek, lezzetli bir kavurma elde edebiliriz. Kavurmanın lif lif olması için ise et piştikten sonra kaşıkla yavaşça ezilir. Kavurmanın yüzde 50’si et, yüzde 50’si ise yağ olmalı. Çünkü kavurma aynı zamanda eti saklama yöntemi olduğu için kavanoza alınan kavurmanın yarısı yağ olduğunda kavanozda hava kabarcıkları oluşmaz. Ayrıca etler kavanoza alınırken kaşıkla bastırılmalı ve dolan kavanozun en üstüne yağ gezdirilmeli. Böylece etin hava alması önlenir ve herhangi bir bakteriyel bozulmanın da önüne geçilmiş olur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı