• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Deri çantadaki lekeler nasıl çıkar?

Yeniakit Publisher
2018-06-16 14:30:00 -
Deri çantadaki lekeler nasıl çıkar?

Doğal dokusu ve kalitesiyle çantaların vazgeçilmez malzemesi olan deri, özel bakım ister. Düzenli temizlik ve doğru saklama çözümleri ile çantanızı uzun yıllar ilk günkü haliyle kullanmanız mümkün.

Çantanın tüm ceplerini boşaltın.

Çantanın astarını dışarıya çıkarıp tür bırakmayan bir bez ile temizleyin.

Çantanın astarı sabit ise düşük güçte elektrikli süpürge ile vakum yapabilir ya da kumaş fırçası ile fırçalayabilirsiniz.

Çantanızı temizlerken mutlaka üreticinin tavsiye ettiği temizlik talimatlarını takip edin.

Çantanın etiketinde böyle bir talimat yoksa herhangi bir işlem yapmasan önce çantanın görünmeyen bir yerinde test etmeyi ihmal etmeyin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çantanın dış yüzeyindeki lekeler için alkol içermeyen bir temizlik mendili kullanın. Bebek mendilleri çanta temizliğinde son derece etkilidir. Üstelik derinin doğal yapısına da zarar vermez.

Islak mendil ile çıkmayan inatçı lekeler için özel deri leke çıkarıcı ürünlerden faydalanın.

Ancak büyük bir leke varsa kendiniz temizlemek için çalışmayın. Uygulayacağınız farklı yöntemler lekenin kalıcı hale gelmesine ve çantanızı bir daha kullanamamanıza neden olabilir. Büyük ve ciddi lekelerde yapılacak en iyi şey profesyonel yardım almaktır.

Çantanın tabanında ayaklar yoksa ayak eklettirmek çizilmelere ve kire karşı çanta tabanını korumaya yardımcı olur.

İÇ TEMİZLİK İÇİN:

Herhangi bir koruyucu kap olmadan, çantanıza asla kalem, ruj, oje benzeri makyaj malzemelerini koymayın. Her zaman bir makyaj çantası içinde tutun.

Kullanmadığınız zamanlarda çantalarınızın kalıbını yitirmemesi için içini buruşturulmuş gazete kağıtlarını doldurarak saklayın.

Çantanızı içi doluyken, uzun süre askıda bırakmayın. Çantanın ağırlığı, askıya daha fazla yük binmesine ve zaman içerisinde yıpranmalara yol açar.

Askıdan asmak yerine çanta kılıfında ya da ağzı kapanabilir bir yastık kılıfında saklayın.

Doğal bir malzeme olan derinin nefes alması ve dolayısıyla havadar ortamlarda saklanması gerekir. Havasız dolaplar ya da kapalı eşya saklama çözümleri deri ürünler için uygun değildir.

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23