• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Deniz Karakullukçu kimdir?

Yeniakit Publisher
2020-07-11 23:31:00 -
Deniz Karakullukçu kimdir?

Ayasofya Camii’nin ibadete açılacağının açıklanması DEVA Partisi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Karakullukçu'yu rahatsız etti. Deniz Karakullukçu, Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılmasını eleştirdi. Karakullukçu, Ayasofya'ya destek olmadığını ifade eden twit attı. Haberin ardından Deniz Karakullukçu kimdir? Deniz Karakullukçu kaç yaşında? Deniz Karakullukçu mesleği ne? gibi sorular merak kazandı. İşte detaylar...

Deniz Karakullukçu kimdir? DEVA Partisi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Karakullukçu, Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılmasını eleştirdi. Karakullukçu, "(Ayasofya'nın ibadete açılması) Bu ayıbın meşruiyet kazanmasına destek olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Deniz Karakullukçu; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından açıklamada bulundu.

Karakullukçu, "Ayasofya'nın ibadete açılması, manevi duyarlılıkları istismar edip oya çevirmeye yönelik çıkarcı bir hamledir. Bu kadar. İktidarın korku içinde gerçekleştirdiği bu beyhude hareketi 'tepki çekerim' endişesiyle rasyonalize ederek bu ayıbın meşruiyet kazanmasına destek olmayacağım" iddiasında bulundu.

Deniz Karakullukçu; Ayasofya Camii'nin açılmasını kötü niyetli adım olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Medeniyetler tarihinin en önemli ortak sembollerinden olan bir kültür varlığını tek bir inancın mensuplarına mal etmek, farklı inanışlara sahip bireylerin barış içinde bir arada yaşadığı bir Türkiye hayalini zedelemeye yönelik atılmış ayrıştırıcı ve kötü niyetli bir adımdır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Deniz Karakullukçu kimdir?

Eski Bakan Ali Babacan başkanlığında kurulacak olan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi. Partinin kuruluş dilekçesinin bakanlığa sunulmasıyla beraber partinin kurucular kurulu da belli oldu. Deniz Karakullukçu’nun yer aldığı kurucular kurulu listesinde 90 isim yer aldı. Deniz Karakullukçu 1999 Şişli doğumlu lise öğrencisidir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bünyamin

hani beyin göçü diyorlar ya, bence böyle beyinlerin göçmesinde bir sakınca yok. tam aksin destek olunmalı.

Kavkaz

şişli doğumlu bir lise öğrencisi. içindeki, kafasındaki ve dışındaki karalığı şişliden geliyor. yahudi soyundan geliyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23